Κλειδώνει ονόματα η Αλληλεγγύη-Αναμένονται εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιό της

Προχωρημένες είναι οι διεργασίες στο Κίνημα Αλληλεγγύη ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Αν και δεν έχουν κυκλοφορήσει πάρα πολλές λεπτομέρειες, στελέχη του κινήματος διαβεβαιώνουν ότι έγινε αρκετή δουλειά το τελευταίο διάστημα, η οποία σύντομα θα φανεί. Όπως, μάλιστα, αναφέρουν πηγές από την Αλληλεγγύη, αρχές Οκτωβρίου θα είναι σε θέση να προβούν και σε ανακοινώσεις.
 
Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται το επόμενο διάστημα η Αλληλεγγύη να παρουσιάσει τη βασική πρότασή της ενόψει εκλογών, με την στρατηγική, την εικαστική προσέγγιση, τις εφαρμογές που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και τους πρώτους υποψήφιους.
 
Το επικοινωνιακό σκέλος έχει ήδη ανατεθεί και αναμένεται οι υπεύθυνοι να καταθέσουν σύντομα την επικοινωνιακή στρατηγική προς έγκριση στην Πολιτική Επιτροπή και στο Κεντρικό Συμβούλιο.
 
Η συγκέντρωση δυνάμεων στην προεκλογική μάχη είναι δεδομένη, γι’ αυτό και αποφασίστηκε οι εσωκομματικές εκλογές, που επρόκειτο να γίνουν τον Νοέμβριο, για τα συλλογικά όργανα που ολοκληρώνεται η θητεία τους, να μετακινηθούν μετά τον Μάιο, έτσι ώστε όλοι να επικεντρωθούν στο μεγάλο στοίχημα των εκλογών. Αυτό που αναμένεται, ωστόσο, να γίνει είναι να αντικατασταθεί ο αναπληρωτής πρόεδρος, μετά την παραίτηση του Πόλυ Παλλήκαρου τη Δευτέρα.
 
Η ίδια η αποχώρηση δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα το κίνημα, καθώς, όπως αναφέρουν άτομα που γνωρίζουν, δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Ταυτόχρονα, ωστόσο, δεν ήταν ούτε έντονα συγκρουσιακού χαρακτήρα, όπως έχει συμβεί σε παρόμοιες περιπτώσεις άλλων κομμάτων, που έλαβαν τεράστιες δημόσιες διαστάσεις και βύθισαν το εσωτερικό σε εσωστρέφεια.
 
Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο, φαίνεται πως η Αλληλεγγύη είναι πιο προχωρημένη από κάποια άλλα μικρά κόμματα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν εξευρεθεί αρκετά από τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τους υποψηφίους της και, μάλιστα, σε κάποιες επαρχίες έχουν άτομο υπόψιν για την πλειοψηφία των θέσεων στο ψηφοδέλτιο. Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του κόμματος βρίσκεται σε διαβουλεύσεις και, αναμένεται το επόμενο διάστημα, να ανακοινωθούν κάποια ονόματα έκπληξη, που, όπως επισημαίνουν, θα προκαλέσουν αίσθηση.
 
Αντικείμενο συζητήσεων είναι, πάντως, οι επαρχίες στις οποίες θα κατέλθουν ως υποψήφιοι κάποια από τα πρωτοκλασάτα στελέχη, όπως η Ελένη Θεοχάρους και ο Μιχάλης Γιωργάλλας, ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη δυναμικότητά τους. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος αναμένεται να επαναδιεκδικήσει την… πολύπαθη έδρα του στη Λεμεσό, την οποία καταλάμβανε και ξαναέχανε κατά τη διάρκεια της θητείας του λόγω των νομικών ζητημάτων που προέκυψαν, ενώ ο Δημήτρης Συλλούρης δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, στα πρόσωπα που κλείδωσαν για να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο της Αλληλεγγύης, πέραν της κ. Θεοχάρους και των βουλευτών Γιωργάλλα και Παπαδόπουλου, συμπεριλαμβάνονται οι ακόλουθοι: Κωστάκης Χριστοφόρου (αντιπρόεδρος), Ανδρέας Τελεβάντος (πρόεδρος νεολαίας), Παντελίτσα Γιόκκα (πρόεδρος γυναικείας οργάνωσης) και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πρόδρομος Τοπουζής, Σάββας Κωνσταντίνδης και Βαλέριος Δανιηλίδης.
 
Υποψήφιοι αναμένεται, επίσης, να είναι οι Κώστας Κωνσταντίνου (μέλος νεολαίας), Αρτέμης Χατζηπαναγή (επιχειρηματίας), Κυριάκος Μπαρής (εκπαιδευτικός), Μιχάλης Χριστοδούλου (επιχειρηματίας), Αλέξης Κωνσταντίνου (δικηγόρος) και Σταύρος Έλληνας (επιχειρηματίας).
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Τρεις εγκληματικές ενέργειες κατά τη διάρκεια της νύχτας-Εμπρησμός, έκρηξη βόμβας και ρίψη πυροβολισμών
Δριμύ κατηγορώ Κύπρου στο Σ.Α. του ΟΗΕ-«Η Τουρκία προσεγγίζει à la carte τα ψηφίσματά σας»
Στην Κύπρο για επαφές η Γ.Γ της κοινοπολιτείας- Συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Αννίτα
LIVE: Ηφαίστειο η Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν-Ψήνει αντίποινα το Ισραήλ
Οι φιλοξενούμενοι των ψηφοδελτίων, τα οφέλη των κομμάτων και οι λόγοι αξιοποίησης
Αναμένεται να… σουβλίζει τις τσέπες των καταναλωτών ο οβελίας-«Η κατάσταση προδιαγράφεται ζοφερή»
Έρχονται αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο-Τι αλλάζει για τους διαζευγμένους γονείς
Σύριοι παίρνουν τα δικαιώματα στην Κύπρο αλλά πηγαινοέρχονται μέσω κατεχομένων-Σφίγγει τον κλοιό η Κυβέρνηση
Πληροφορίες για απάντηση Ισραήλ κατά Ιράν εντός 24 με 72 ωρών-Ορατός κίνδυνος ανάφλεξης στην περιοχή
Εξέτασε αντίποινα το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ-Δεν κάνει πίσω, θέλει απάντηση κατά του Ιράν