Έκκληση για τα αυτονόητα από γονείς παιδιού με εγκεφαλική παράλυση-Δεν μπορεί να πάει σχολείο

Η οικογένεια τετράχρονου αγοριού στην Έμπα που πάσχει εκ γενετής από εγκεφαλική παράλυση του τύπου σπαστικής διπληγίας ζητά από τους αρμόδιους στήριξη με την παραχώρηση αποκλειστικού σχολικού συνοδού, ενώ αρμόδιοι δηλώνουν ότι δεν παραλήφθηκε οποιαδήποτε αίτηση ώστε να εξεταστεί.

Το αγοράκι, που αντιμετωπίζει και άλλα σοβαρά προβλήματα, δεν έχει αποκλειστική συνοδό στο νηπιαγωγείο. Σύμφωνα με την οικογένεια, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και της σχολικής εφορείας Έμπας, το παιδάκι, που δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και που χρειάζεται βοήθεια και στην κατάποση της τροφής, επιτηρείται πλέον από συνοδό στο σχολείο που φροντίζει και άλλα παιδιά με διαφορετικά προβλήματα με αποτέλεσμα η κατάσταση του μικρού Νικόλα αντί να βελτιώνεται να επιβαρύνεται συνεχώς, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Οι γονείς του τετράχρονου Νικόλα απέστειλαν επιστολή στους αρμόδιους για το θέμα, ζητώντας κατάλληλες συνθήκες φοίτησης, παραχώρηση εξειδικευμένου εξοπλισμού και κυρίως την τοποθέτηση αποκλειστικού συνοδού για τον τετράχρονο που θα τον βοηθά στην ικανοποίηση των προσωπικών του αναγκών άλλα και θα στηρίζει την πολύπλευρη προσπάθεια αυτοεξυπηρέτησης του.

Σημειώνεται ότι το παιδάκι παραμένει στο σπίτι από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι γονείς και τα μέλη της οικογενείας του αναφέρουν ότι με πόνο ψυχής κρατούν το παιδί στο σπίτι στερώντας του γνώσεις και εφόδια αλλά είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αφού στο σχολείο δεν του δίνεται η ανάλογη προσοχή και φροντίδα.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Ζωή Πολυδώρου, Επαρχιακή Επιθεωρήτρια Πάφου, Α’ Λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Ειδικής Αγωγής, ανέφερε πως η Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής δεν έχει λάβει οποιαδήποτε αίτηση από την οικογένεια του τετράχρονου παιδιού προκειμένου να εξεταστεί.

H κ. Πολυδώρου σημείωσε επίσης πως η Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής δεν έχει αλλάξει το καθεστώς του παιδιού αναφέροντας πως η απόφαση που λήφθηκε από το Σεπτέμβριο του 2019 δεν έχει αλλάξει.

Είπε ακόμη ότι οι όροι εκείνης της απόφασης της επιτροπής παραμένουν ως έχουν χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, προσθέτοντας πως ούτε έχει έρθει προς την Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής οποιοδήποτε αίτημα από την οικογένεια.  
 

Δειτε Επισης

Στα βαθιά ο διάλογος για το νέο σχέδιο αξιολόγησης-Περιμένουν κλήση από Μιχαηλίδου οι εκπαιδευτικοί
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»
Συνεχίζει την εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων ο Δήμος Λατσιών-Γερίου
Επιτόπια επίσκεψη σε έργα υποδομής της Πάφου από την Επιτροπή Μεταφορών
Ανοίγει ο δρόμος για προσφορά γης έτοιμης για ανάπτυξης μετά την υπερψήφιση αστικού αναδασμού
Κάλεσε σε συνάντηση τον Τυχικό ο Αρχιεπίσκοπος-Προβληματίζεται για τις ενέργειές του
Εντός της επόμενης βδομάδας στη Νομική Υπηρεσία το νομοσχέδιο για φορολογική μεταρρύθμιση
Π. Μασούρας: Το Robotex έδωσε ώθηση στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής,