Νεκρά πουλιά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Μπαλάκοβο ξύπνησαν μνήμες Τσέρνομπιλ

Αναζωπυρώνονται τις τελευταίες ώρες οι θεωρίες συνομωσίας και εφιάλτες από το παρελθόν ξυπνούν στη ρωσική πόλη Μπαλάκοβο από τα δεκάδες νεκρά κοράκια που βρέθηκαν στους δρόμους. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Ρωσία γέμισαν βίντεο και φωτογραφίες από τα νεκρά πουλιά και οι ψίθυροι έγιναν κραυγές και οι κραυγές τρόμος... Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν έναν δρόμο γεμάτο με πτώματα πουλιών. Το γεγονός συνέβη στο Μπαλάκοβο, πόλη γνωστή για τον μεγάλο πυρηνικό σταθμό της.
 
Σύμφωνα με δημοσίευση στην ιστοσελίδα VK της Ρωσίας, οι κάτοικοι του Μπαλάκοβο, στην περιοχή Σαρατόφ, περίπου 900 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, είδαν στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης δεκάδες νεκρά πουλιά.
Στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του βίντεο, οι ντόπιοι έδωσαν γρήγορα πολλές εξηγήσεις οι οποίες δικαιολογούσαν έναν τόσο μεγάλο αριθμό νεκρών πουλιών στο έδαφος. Κάποιοι «ενοχοποίησαν» τα φυσικά φαινόμενα, όπως τους ισχυρούς ανέμους ή την τυχαία σύγκρουση δύο κοπαδιών, άλλοι πάλι «έδειξαν» τα πυροτεχνήματα που ρίχνονται από πολλούς κατοίκους, και πολλοί μίλησαν για τις εκπομπές ρύπων από εργοστάσια. Τέλος κάποιοι θεώρησαν ως αιτία του κακού το δίκτυο «5G» - παρόλο που δεν έχει φθάσει ακόμη στη Ρωσία! Όμως...
 
«Στην αρχή της τηλεοπτικής σειράς «Τσέρνομπιλ», όλα τα πουλιά πέθαναν», έλεγε το πιο δημοφιλές σχόλιο, συνδέοντας άμεσα το γεγονός με τη ραδιενέργεια. Κτηνίατροι του Σαρατόφ, ερευνούν επί του παρόντος το περιστατικό, με κάποιους να αφήνουν να διαρρεύσει ότι οι θάνατοι των κοράκων θα μπορούσε να συνδεθεί με μια έξαρση γρίπης των πτηνών. Ωστόσο, δεν εμπιστεύονται όλοι οι κάτοικοι του Μπαλάκοβο τους ντόπιους επιστήμονες: «Οι κτηνίατροι στο Σαρατόφ είναι απίθανο να είναι ικανοί», έγραψε ένας χρήστης. «Πρέπει να καλέσουμε ειδικούς από τη Μόσχα, όπου βρίσκεται όλο το ικανό ανθρώπινο δυναμικό για να κερδίζει περισσότερα χρήματα!».
 
Το σχόλιο του χρήστη του διαδικτύου, που αναφέρθηκε στο Τσέρνομπιλ, έκανε πολλούς να «παγώσουν» και να τρομάξουν, αφού στην περιοχή τους λειτουργούν τέσσερις πυρηνικοί αντιδραστήρες! Οι μνήμες από το ολέθριο πυρηνικό δυστύχημα είναι ακόμα νωπές σε ολόκληρη την Ευρώπη.
 
Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Προετοιμάζεται για τον πρώτο κυκλώνα στην ιστορία της η Κένυα