Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Μητσοτάκη με την Τουρκία στο επίκεντρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το απόγευμα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τα όσα διαδραματίστηκαν κατά το τελευταίο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε λεπτομερώς τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη για τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι ως θέμα αρχής επιμένουμε στη θέση που τηρήθηκε κατά τη Σύνοδο του Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Επεσήμανε ακόμα ότι δεν μπορεί η ΕΕ να τηρεί τακτική δύο μέτρων και δύο σταθμών στην αντιμετώπιση περιπτώσεων παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ούτε μπορεί επιλεκτικά να προωθούνται αποφάσεις για κυρώσεις όταν η Κυπριακή Δημοκρατία υφίσταται επίθεση από την Τουρκία στην ΑΟΖ της και απειλές για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας εξέφρασε πλήρη κατανόηση για τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και διαβεβαίωσε για τη συμπαράσταση και τη στήριξη της Ελλάδας.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στο θέμα της έναρξης διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για να συζητούν και να αξιολογούν τις εξελίξεις.

Δειτε Επισης

Β. Κασσιανίδου: Χρέος μας η διατήρηση της φλόγας της επιστροφής- επανένωσης
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Λιθουανία για συνάντηση με τον ομόλογό του
Ξαναζεσταμένο φαγητό από Τατάρ για λύση δύο κρατών-«Δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν οι εγγυήσεις Τουρκίας»
Ν. Χριστοδουλίδης: Κοντά με Λετονία σε αρχές και αξίες παρά τη γεωγραφική απόσταση
Ελεύθεροι οι «εμπρηστές» που έστειλαν μήνυμα σε αδέλφια αστυνομικούς-Βασίστηκαν σε πληροφορίες χωρίς να προβούν σε εξετάσεις
Ασκεί έφεση στην απόφαση του Συνοδικού που τον καθαιρεί ο Σερκελίδης-«Δεν την αναγνωρίζω»
Θέμα για επαφές με ψευδοκράτος αναμένεται να θέσει ο Φιντάν σε σύνοδο ΥΠΕΞ ΟΙΣ
Αρχίζει την Παρασκευή το 24ο Τακτικό Συνέδριο του ΑΚΕΛ-Τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση
Το Ιράν είχε επικοινωνία με ΗΠΑ-Θα επιστρέψει στις συνομιλίες μόνο αν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις
Συγκλονίζουν γονείς μεταμοσχευμένου ασθενή που έσβησε σε ΤΑΕΠ-«Δεν υπήρχε κανένας να μας μιλήσει»