Σακελλαροπούλου: Ελλάδα και Κύπρος έχουν ενιαίο αρραγές διπλωματικό μέτωπο

Ελλάδα και Κύπρος έχουν ένα ενιαίο αρραγές διπλωματικό μέτωπο με γνώμονα πάντα το κοινό και εθνικό συμφέρον, τόνισε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην ολιγόλεπτη συνομιλία της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενώπιον των ΜΜΕ, προτού αρχίσουν οι διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσόρισε θερμά την Ελληνίδα ομόλογό του και εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του κυπριακού ελληνισμού για τη διαχρονική στάση και την άοκνη, με θυσίες του ελληνικού λαού, υποστήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία, τον κυπριακό ελληνισμό και στην υπόθεση του διεθνούς δικαίου.
 
Επεσήμανε ότι η επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου συμπίπτει με μία περίοδο κρίσης, που προκαλείται λόγω των τουρκικών έκνομων ενεργειών τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο με μία σειρά πράξεων που, όπως είπε, αν δεν υπήρχε η ψύχραιμη από πλευράς Ελλάδας αντιμετώπιση, ενδεχομένως να οδηγούσαν σε ανεπιθύμητες καταστάσεις για λαούς που αγαπούν την ειρήνη.
 
Απαντώντας η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην «πολύ ιδιαίτερη σχέση» που συνδέει Ελλάδα και Κύπρο σημειώνοντας τη «μεγάλη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα προς το Κυπριακό».

Όπως είπε η κ. Σακελλαροπούλου, η επίσκεψή της στην Κύπρο, γίνεται σε μια πολύ ιδιαίτερη, δύσκολη συγκυρία λόγω της τουρκικής προκλητικότητας.
 
Πρόσθεσε ότι η επίσκεψή της θέλει να τονίσει και αυτό ότι οι δύο χώρες μας έχουν ένα ενιαίο αρραγές μέτωπο διπλωματικό με γνώμονα πάντα το κοινό και εθνικό συμφέρον και στηριζόμενο στο διεθνές δίκαιο.

Για την αποχώρηση του Oruc Reis από την περιοχή, η Ελληνίδα Πρόεδρος είπε ότι είναι ένα βήμα προς την αποκλιμάκωση αλλά μένει να αποδειχθεί αν ήταν μια κίνηση τακτικής ή είναι μια επιλογή που έχει ορίζοντα και συνέχεια.

«Περιμένω τις συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων που θα κάνουμε για το ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή και πώς την αξιολογούμε και ποιες οι ενδεδειγμένες κινήσεις», δήλωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με τις εκλογές σχετίζονται οι σημαντικότερες καταστατικές αλλαγές που προωθούνται στον ΔΗΣΥ
Τη διαφωνία του με συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας με ΗΠΑ και Γαλλία εξέφρασε ο Τατάρ
Με συμβολή κυπριακής αντιπροσωπείας απόφαση κατά Τουρκίας από Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών
Μ. Ραουνά: Επιτυχής Προεδρία ΕΕ ύψιστη προτεραιότητα για Κυβέρνηση και ΠτΔ
Επίσημη ανακοίνωση για ταξίδι ΝτιΚάρλο-Προετοιμάζει την πενταμερή στο τρίγωνο Λευκωσίας, Αθήνας, Άγκυρας
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία σε Τ/κ
Συναντήσεις με ΠτΔ, ΠτΒ και φορείς θα έχει στην Κύπρο την άλλη βδομάδα ο Επίτροπος Καδής
Fake News πίσω από τις δηλώσεις Κεραυνού για χορηγίες της Κυβέρνησης-Ξεκαθαρίζει το ΥΠΟΙΚ
Πρώτα βλέπει Τατάρ και μετά Πρόεδρο Χριστοδουλίδη η Ντι Κάρλο την Δευτέρα
Λ.Φουρλάς: Έκκληση για κοινή εξωτερική πολιτική και ασφάλεια στις εργασίες του Προεδρείου του ΕΛΚ στη Στοκχόλμη