Από τα κατεχόμενα προμηθεύτηκε τα πλαστά χαρτονομίσματα ο 31χρονος

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τριών ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 31 ετών από τη Λάρνακα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και αδικήματα κατά παράβαση του περί νομίσματος Νόμου τα οποία διαπράχθηκαν την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, στη Λάρνακα και στην κατεχόμενη Κερύνεια.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες λίγο πριν τις δέκα το βράδυ μέλη της ΥΚΑΝ Λάρνακας, ερεύνησαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται από τον ύποπτο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν σε θήκη που βρισκόταν μεταξύ της θέσης του οδηγού και του συνοδηγού πέντε χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, τα οποία φαίνονταν να είναι παραχαραγμένα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τον ανέκοψαν για έλεγχο και εντόπισαν 200 ευρώ πλαστά
 
Ο ύποπτος ανακρινόμενος προφορικά παραδέχθηκε ότι τα χαρτονομίσματα είναι πλαστά και ανέφερε ότι τα προμηθεύτηκε στην Πύλα από κάποιον Τουρκοκύπριο,  για τον οποίο όμως δεν μπορούσε να δώσει περισσότερα στοιχεία.
 
Τα μέλη της ΥΚΑΝ Λάρνακας είχαν λάβει γραπτή πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο ύποπτος είχε στην κατοχή του πλαστά χαρτονομίσματα ύψους δύο χιλιάδων ευρώ και προσπαθούσε να τα διαθέσει σε άλλα πρόσωπα με στόχο την αγορά ναρκωτικών ουσιών.
 
Σύμφωνα με την πληροφορία ο ύποπτος είχε προμηθευτεί τα πλαστά χαρτονομίσματα από Τούρκο υπήκοο αγνώστων στοιχείων, στην κατεχόμενη Κερύνεια.
 
Εναντίον του υπόπτου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα και οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης του για τρεις μέρες.
 
Η Αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί τον Τουρκοκύπριο από την Πύλα που προμήθευσε τον 31χρονο με τα πλαστά χαρτονομίσματα.
 
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 22χρονος που πιάστηκε να οδηγεί με κλοπιμαίο όχημα
Χειροπέδες επτά μήνες μετά σε 23χρονο για υπόθεση εμπρησμού
Στις φλόγες δύο οχήματα σε Στρόβολο και Λεμεσό-Βλέπουν εμπρησμό οι Αρχές στη μια υπόθεση
Χειροπέδες σε 23χρονο μετά από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς-Θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ
Η προθεσμία έληξε, ήρθε η ώρα των αποφάσεων για τα buggies-«Αν δεν βρουν λύση θα προχωρήσουμε νομοθετικά»
Το χαμένο μέτρο της κριτικής και η διαπόμπευση μέσω διαρροών της Αστυνομίας που κατέληξε σε ανθρωποφαγία
Εξελίξεις στο σκάνδαλο Αββακούμ-Διώκεται ποινικά για δύο υποθέσεις ο Μητροπολίτης Ταμασού
Τραυματίστηκε ένα άτομο μετά από βουτιά στις Θαλασσινές Σπηλιές Αγίας Νάπας-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Θύελλα αντιδράσεων για το επίμαχο βίντεο με αστυνομικούς-«Προέχει η προστασία οικογενειών και ανήλικων παιδιών»
Ξεγέλασαν 36χρονο και του απέσπασαν 147 χιλιάδες από το ηλεκτρονικό πορτοφόλι