Βράζουν Τατάρ και Οζερσάι για την άρση εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Κατά της απόφασης των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου τάχθηκαν με δηλώσεις τους στα κατεχόμενα ο "πρωθυπουργός" Ερσίν Τατάρ και ο "υπεξ" Κουντρέτ Οζερσάι.

Ο κ. Τατάρ είπε πως η άρση του εμπάργκο "θα αυξήσει την αδιαλλαξία των Ε/κ" ενώ θα είναι επικερδής για την Αμερική. Χαρακτήρισε την απόφαση λανθασμένη και επεσήμανε πως δεν αρμόζει σε ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ "σε μια περίοδο που οι προκλήσεις Ελλήνων και Ε/κ στην περιοχή αυξάνονται", όπως ισχυρίστηκε.

"Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η απόφαση δεν θα συμβάλει στην ειρήνη αλλά στην αδιαλλαξία της ε/κ πλευράς", ανέφερε και κάλεσε τις ΗΠΑ να επανορθώσουν αυτό "το λάθος".

Από την πλευρά του ο κ. Οζερσάι είπε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ, Τζούντιθ Γκάρμπερ, και πως η απόφαση που ανακοινώθηκε είναι απογοητευτική σε σχέση με τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.

"Όλοι πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά τί σημαίνει η άρση του εμπάργκο όπλων που τέθηκε σε ισχύ για να μην παρεμποδίσει τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού", σημείωσε.

Είπε πως η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει στην επιμονή της ε/κ ηγεσίας, κατά την έκφρασή του, σε μια μονόπλευρη και επίμονη στάση "καταπάτηση των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο".

Ανέφερε πως η απόφαση των ΗΠΑ δεν θα αποθαρρύνει τον αγώνα των Τ/κ για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους στην περιοχή.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μάχη για την κράτηση του Αϊκούτ-Εκ διαμέτρου αντίθετες γνωματεύσεις για την κατάσταση της υγείας του
Η τελευταία πράξη του δράματος-Στην Καλλιθέα τελείται η κηδεία του τρίχρονου Άγγελου
Λ.Φουρλάς: Έκκληση για κοινή εξωτερική πολιτική και ασφάλεια στις εργασίες του Προεδρείου του ΕΛΚ στη Στοκχόλμη
Μητέρα καταγγέλλει καθηγήτρια ότι χλεύαζε τη 12χρονη κόρη της-«Ποτέ δεν στοχοποιείς ένα παιδί»
Αναβολή στην απαγγελία των κατηγοριών στην πρόεδρο του ΚΥΦΑ-Τροποποιήσεις στο κατηγορητήριο
Επίθεση «Ισότητας» σε Υφ. Πρόνοιας και ΥΚΕ-«Λειτουργός χτυπήθηκε με φτυάρι, άλλος βρήκε κατεστραμμένο το όχημα του»
Μαθητικά και φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα για τα Τέμπη
Ξέσπασαν πυρκαγιές σε δύο οικίες στη Λευκωσία-Προκλήθηκαν υλικές ζημιές
Διαμαρτυρίες ΕΛΑΜ και Αntifa σε απόσταση ενός χιλιομέτρου στη Λεμεσό-Επί ποδός δεκάδες αστυνομικοί
ΒΙΝΤΕΟ: Χαμός σε εκκλησία στις ΗΠΑ-Πιστός επιτέθηκε σε ιερέα