Ένωση Συντακτών: Οι δημοσιογράφοι χρησιμεύουν ως σάκος του μποξ από τους πολιτικούς χώρους

Τα πολιτικά κόμματα - όλα ανεξαιρέτως - είναι καλό να αφήσουν τους δημοσιογράφους έξω από τις συνεχείς αντεγκλήσεις, αντιπαραθέσεις και διελκυστίνδες τους, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών Κύπρου, προσθέτονται ότι είναι τοις πάσι γνωστό ότι, συχνά-πυκνά, οι δημοσιογράφοι χρησιμεύουν ως σάκος του μποξ από όλους τους πολιτικούς χώρους, αναλόγως των περιστάσεων και των συγκυριών.
 
Η Ένωση Συντακτών Κύπρου, σημειώνεται, είναι μια ανεξάρτητη, υπερκομματική συντεχνία και θα συνεχίσει να διαφυλάσσει αυτή την ακεραιότητά της ως κόρη οφθαλμού στο διηνεκές - το μοναδικό συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων της Κύπρου δεν ενεπλάκη ποτέ στο παρελθόν σε πολιτικά παίγνια και ούτε πρόκειται να το πράξει στο μέλλον.
 
Σήμερα, αναφέρει η Ένωση Συντακτών Κύπρου, που ο δημοσιογραφικός κλάδος δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα λόγω των γνωστών κοινωνικο-οικονομικών συγκυριών οι προτεραιότητες της οργάνωσης είναι άλλες - είναι η μέγιστη δυνατή συνδικαλιστική συσπείρωση και ενότητα όλων των δημοσιογράφων, προκειμένου να διαφυλαχθούν εργασιακά δικαιώματα και να ανακτηθούν απολεσθέντα ωφελήματα.
 
Ο πολιτικός κόσμος στο σύνολο του, προστίθεται, καλείται να σεβαστεί αυτή την προτεραιότητα και να στηρίξει τη δημοσιογραφική οικογένεια στις διεκδικήσεις της.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μελετά τα ευρήματα της διοικητικής για τη Μπιενάλε και αποφασίζει αν προκύπτουν πειθαρχικά η Κασσιανίδου
ΕΟΑ δύο ταχυτήτων, υπερβολικός αριθμός αντιδημάρχων-Μελετά σενάρια και ψάχνει λύσεις το ΥΠΕΣ
Φουλάρει για παραγωγή πολιτικής, μιλά με ενδιαφερόμενους για τις Βουλευτικές το Volt
Ακούει την ποινή του ο Αρχιλοχίας για το θάνατο του Παναγιώτη Γιαννιού-«Δεδομένη η πειθαρχική δίωξη εναντίον του»
Πάλεψα με τα ρεύματα και έφτασα με δυσκολία, λέει ο αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν με φουσκωτό στην Εύβοια
Το Κίεβο καταγγέλλει ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση του τριετούς πολέμου
Ώρες αγωνίας για τον 46χρονο Γιώργο Χριστοφή που απουσιάζει από την οικία του
Ευκαιρία για Άγκυρα και Ουάσιγκτον να κλείσουν το μέτωπο των F-35 με «νέα αρχή» λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία
Αγωνία για κωπηλάτη που αγνοείται στη θάλασσα στην Κρήτη–Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι «βρήκε αγοραστή για το TikTok»