Διαβιβάστηκε στο Υπ. Υγείας το αίτημα για τεστ 96 ώρες προ της άφιξης από τους Βρετανούς

Το αίτημα των τουριστικών πρακτόρων από τη Μεγάλη Βρετανία για τη διενέργεια του τεστ για τον covid- 19, 96 ώρες πριν από την άφιξή τους στην Κύπρο, αντί  72 ώρες προηγουμένως, για τους Άγγλους τουρίστες, μεταβίβασε στο Υπουργείο Υγείας, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την ελπίδα όπως το Υπουργείο Υγείας εξετάσει θετικά το αίτημα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, έχει ξεκινήσει κάποια μικρή κίνηση από την Αγγλία, όμως, παρατηρείται πρόβλημα, διότι οι Άγγλοι αδυνατούν να διενεργήσουν το τεστ και να έχουν τα αποτελέσματα σε 72 ώρες, όπως είναι τώρα ο κανονισμός, ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν για την Κύπρο.

Υπάρχει, συνέχισε, αυξημένη ζήτηση στην Αγγλία για το τεστ covid- 19, τη στιγμή που έχουν ανοίξει τα σχολεία, ο κόσμος έχει επιστρέψει στις δουλειές του, κατά συνέπεια, ανέφερε, αδυνατούν οι Άγγλοι να παίρνουν το αποτέλεσμα του τεστ μέσα σε 72 ώρες, με αποτέλεσμα αρκετοί Βρετανοί τουρίστες να έχουν χάσει πτήσεις προς την Πάφο και την Κύπρο γενικότερα.

Όπως ανέφερε, αυτός είναι ανασταλτικός παράγοντας για να κινηθεί η αγγλική αγορά σε ένα καλύτερο βαθμό που σίγουρα θα ήταν πολύ υποβοηθητικό στην παρούσα φάση της σεζόν γιατί είναι η μόνη αγορά που θα μπορούσε να κινηθεί. 

Ο κ. Μιχαηλίδης έθεσε και το θέμα του χρόνου, αφού σημείωσε οι μήνες Σεπτέμβρης και Οκτώβρης είναι οι τελευταίοι μήνες της καλοκαιρινής σεζόν, άρα η αγωνία είναι να μην χαθούν αυτοί οι δύο μήνες γιατί η ζημιά θα αυξηθεί. 

Είναι, είπε, “μια περίοδος που υπάρχει έστω και κάποιο ενδιαφέρον από την αγγλική αγορά και θα ήταν κρίμα να το χάσουμε”, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή πως εάν παρθεί κάποια θετική απόφαση να είναι σύντομα για να μπορέσει να αξιοποιηθεί η αγγλική αγορά, αυτό το διάστημα .
 
Αυτό, σημείωσε, θα βοηθήσει πολύ τον κόσμο που θέλει να έρθει στην Κύπρο, δεδομένου ότι η Κύπρος έχει μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους μεσογειακούς προορισμούς όσον αφορά τον καιρό για τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. 

Σε σχέση με την ανακοίνωση για την έναρξη πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Lufhansa από τη Γερμανία το 2021 στο αεροδρόμιο Πάφου, ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη, προσθέτοντας ωστόσο πως είναι κάπως νωρίς να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. 

Όσον αφορά τέλος τις πληρότητες στα ξενοδοχεία της Πάφου για τον Σεπτέμβριο ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως αυτές είναι πάρα πολύ χαμηλές στο 20%.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

The Times: Οι Ισραηλινοί είχαν διεισδύσει στο Ιράν τουλάχιστον από το 2010 και χαρτογραφούσαν τα πυρηνικά
Φωτιά μετά από χρήση σμυριλίου στην Κακοπετριά-Καταγγέλλει τους εμπλεκομένους το Τμήμα Δασών
Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Πατέρας ξυλοκόπησε με βέργα τα παιδιά του στην Αχαΐα-Συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρας
Εκτελέσεις, συλλήψεις και παράνοια στο Ιράν μετά το τέλος του πολέμου-Πού κρυβόταν ο Χαμενεΐ
Δεκαενιάχρονη TikToker βρέθηκε διαμελισμένη σε σακούλες στο Περού-Τι κρύβεται πίσω από το άγριο έγκλημα
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για τη ρίψη πυραύλου στο Ισραήλ-«Απάντηση για τα εγκλήματα στη Γάζα»
Μ. Μενελάου: Στόχος να οδηγηθούμε στο σημείο επανέναρξης μιας πολιτικής διαδικασίας στο Κυπριακό
Εγκαινίασε πεζογέφυρα στον ποταμό Καρκώτη ο Βαφεάδης-«Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων»
Την Τρίτη στο Λονδίνο και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Θα συναντηθεί με Ντάουτι και Χαν