Έρευνα από το Υπ. Παιδείας για τους πίνακες του καθηγητή που προκάλεσαν σάλο

Έρευνα διέταξε το Υπουργείο Παιδείας, σε σχέση με τους πίνακες καθηγητή, στους οποίους μεταξύ άλλων απεικονίζεται ο Χριστός γυμνός και με το κασκόλ της Ομόνοιας, οι οποίοι έφεραν θύελλα αντιδράσεων από τον εκπαιδευτικό κόσμο, αλλά και από γονείς.
 
Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το Υπουργείο Παιδείας διέταξε έρευνα, ενώ αρμόδια πηγή μας ανέφερε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σάλος με πίνακες καθηγητή-Από τον Ομονοιάτη Χριστό στον άντρα που ουρεί στον Γρίβα (pics)
 
Ο εν λόγω καθηγητής Γυμνασίου έχει δημιουργήσει κάποιους αμφιλεγόμενους πίνακες, που απεικονίζουν τα θεία, προσωπικότητες, αλλά και σημαντικές μορφές της ιστορίας της Κύπρου με κάποιο ανορθόδοξο τρόπο. Συγκεκριμένα, σε ένα από τους πίνακές του, ο καθηγητής έχει ζωγραφίσει τον Χριστό με φανέλα της Ομόνοιας, στο γήπεδο, κρατώντας μάλιστα και κασκόλ της ομάδας.
 
Σε ένα άλλο πίνακα, φαίνεται ένας ιερέας, την ώρα που λιβανίζει, ωστόσο φορά μάσκα και ο θυμιατός θυμίζει καπνογόνο. Σε άλλη φωτογραφία, ο καθηγητής έχει ζωγραφίσει τον Χριστό γυμνό και σε άλλον τον δείχνει σε μία μοτοσικλέτα. Εξάλλου, ο καθηγητής έχει δημιουργήσει και πίνακες που απεικονίζουν τις γυναίκες με σώματα ζώων, προκαλώντας αντιδράσεις, που κάνουν λόγο για σεξισμό και υποβάθμιση της γυναίκειας φύσης.
Καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα από το ΕΛΑΜ

Το ΕΛΑΜ προχώρησε σήμερα σε καταγγελία προς το Γενικό Εισαγγελέα και τον Υπουργό Παιδείας για τη βέβηλη πράξη του καθηγητή να ζωγραφίσει πίνακες που προσβάλλουν την Ορθοδοξία και τους ήρωες της Κύπρου.

Μέχρι αυτή την ώρα, αναφέρει η ανακοίνωση, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση από τα υπόλοιπα κόμματα και τους αρμόδιους φορείς και αναμένουμε την αντίδρασή τους σε ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο ζήτημα.

«Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο παρουσιαζόμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι απέναντι στην εσκεμμένη προσβολή της εθνικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς, της ταυτότητας και της συνείδησης όπως αυτές καθορίζονται στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και θεωρούμε πως τέτοιες βέβηλες πράξεις δεν έχουν θέση στα εκπαιδευτήρια της Κύπρου και αν αυτές εκφράζονται από εκπαιδευτικούς θα πρέπει να υπάρξει ενδελεχής εξέταση.

Νοοτροπίες που καλλιεργούν το μίσος και προσβάλλουν τα Θεία θα πρέπει να βρίσκουν το Υπουργείο Παιδείας αμείλικτο. Τα δημόσια εκπαιδευτήρια οφείλουν να εμφυσήσουν το πατριωτικό φρόνημα στους μαθητές μας και όχι να αποτελούν όχημα για την καλλιέργεια της διχόνοιας και της προσβολής των Ιερών και των Οσίων της Πατρίδας μας».

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα