Στο νοσοκομείο τρεις μαθητές μετά από λιποθυμία-Έπεσε από τις σκάλες τέταρτος

Στο νοσοκομείο οδηγήθηκαν τέσσερις μαθητές στην Πάφο, με ένα εξ αυτών να έχει γλιστρήσει στις σκάλες και να τραυματιστεί.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου οδηγήθηκαν τέσσερις μαθητές, οι τρεις εκ των οποίων παρουσίαζαν συμπτώματα λιποθυμίας. Ο τέταρτος μαθητής τραυματίστηκε, ενώ βρισκόταν στις σκάλες του σχολείου του.
 
Οι μαθητές υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, ώστε να διαφανούν οι λόγοι της αδιαθεσίας τους και να διαφανεί αν σχετίζονται με τη χρήση μάσκας. Πάντως οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρουν πως αναμένουν τα αποτελέσματα, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν επίσημα.
 
Σε ότι αφορά μια εκ των τεσσάρων μαθητών, ηλικίας 13 ετών, σύμφωνα με την Επιθεωρήτρια Μέσης Πάφου, Ζωή Πολυδώρου, η λιποθυμία της δεν σχετίζεται με τη χρήση μάσκας.
 
Το 13χρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Πάφου μετά από τραυματισμό της από πτώση στο έδαφος εν ώρα διαλείμματος, μετά από δυσφορία που αισθάνθηκε.
 
Αναφερόμενη στο περιστατικό, η Επαρχιακή Επιθεωρήτρια Πάφου Μέσης Εκπαίδευσης, είπε πως συνομίλησε με τον Διευθυντή του Γ.Ν. Πάφου Σπύρου Γεωργίου και μετά από σχετική  διαβεβαίωση που έλαβε, το περιστατικό δεν συνδέεται με τη χρήση μάσκας.
 
Η κ. Πολυδώρου σε δηλώσεις  στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι έχει μιλήσει με τον Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου «ο οποίος με διαβεβαιώνει ότι η μαθήτρια είναι καλά στην υγεία της , επικοινωνεί πλήρως με το περιβάλλον και δεν ήταν λιποθυμία αλλά κατεβαίνοντας τα σκαλιά του σχολείου της δεν αισθάνθηκε καλά και έπεσε στο έδαφος».
 
Ωστόσο, συνέχισε η κ. Πολυδώρου, σύμφωνα και με την ίδια ενημέρωση που έτυχε, προληπτικά η μικρή κρατήθηκε για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Επεσήμανε δε πως την ώρα της πτώσης της, η μικρή δεν φορούσε μάσκα. Είπε τέλος πως οι θεράποντες ιατροί δεν μπορούν να συνδέσουν το συμβάν με τη χρήση μάσκας.
 
Εξάλλου, σε δηλώσεις της, η μητέρα της 13χρονης ανέφερε πως η κόρη της φοιτά στην Β’ τάξη Γυμνασίου και στο πλαίσιο δίωρου συνεχόμενου μαθήματος αισθάνθηκε δυσφορία.
 
Η μικρή, σύμφωνα με τη μητέρα, «από την δεύτερη περίοδο διαμαρτύρονταν για δυσφορία» ωστόσο ο καθηγητής «δεν επέτρεψε την απομάκρυνση της μάσκας εν ώρα μαθήματος» σύμφωνα και με το υγειονομικό πρωτόκολλο.
 
Στο μεγάλο διάλειμμα η μικρή λιποθύμησε και με την πτώση της στο έδαφος κτύπησε, στα πόδια της και στο κεφάλι, ανέφερε η μητέρα της. Επιπρόσθετα, είπε πως η μικρή είχε χαμένες τις αισθήσεις της και δεν αναγνώρισε την μητέρα της. Αργότερα επανήλθε, ενώ τώρα υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων, πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι εξετάζεται το κατά πόσο θα υποβληθεί σε αξονική εξέταση.
 
Η μητέρα της 13χρονης διερωτήθηκε τέλος πως γίνεται, τη στιγμή που οι ίδιοι εκπαιδευτικοί ζητούν την απομάκρυνση της μάσκας εν ώρα διδασκαλίας, οι μαθητές να την φορούν για τόσες περιόδους μαθημάτων.

Δειτε Επισης

Έργα για επίλυση των προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-«Έχουν παγιδευτεί σκάφη μέσα»
Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία-Σε επιφυλακή οι αρχές για δασικές πυρκαγιές
Ξεκινούν κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο έργου ανάπλασης του πυρήνα Γεροσκήπου
Στα βαθιά ο διάλογος για το νέο σχέδιο αξιολόγησης-Περιμένουν κλήση από Μιχαηλίδου οι εκπαιδευτικοί
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»
Συνεχίζει την εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων ο Δήμος Λατσιών-Γερίου
Επιτόπια επίσκεψη σε έργα υποδομής της Πάφου από την Επιτροπή Μεταφορών
Ανοίγει ο δρόμος για προσφορά γης έτοιμης για ανάπτυξης μετά την υπερψήφιση αστικού αναδασμού