Νέα επίθεση Ντονμέζ σε Γαλλία-«Θα πληρώσουν το τίμημα»

Συνεχίζει το ατέρμονο –όπως φαίνεται- μπαράζ προκλήσεων η Άγκυρα, με τη «σκυτάλη» να παίρνει σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ.

Ο Τούρκος αξιωματούχος έβαλε στο «στόχαστρο» τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τις δηλώσεις του από τη συνάντηση MED7 στην Κορσική.

Συγκεκριμένα, ο Ντονμέζ απείλησε όσους «το παίζουν ηγέτες στην Αν. Μεσόγειο και δεν έχουν στην ουσία κανένα δικαίωμα» ότι θα πληρώσουν το τίμημα για την προκλητική συμπεριφορά τους.

Παράλληλα, προχώρησε σε προβοκατόρικες δηλώσεις σε σχέση με τις δήθεν έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας «ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα για τις έρευνες τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στην Μαύρη Θάλασσα».

Λήγει η τουρκική Navtex

Σήμερα αναμένεται η έκδοση νέας παράνομης Navtex, αφού η Άγκυρα έχει διαμηνύσει με σαφήνεια ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Navtex που λήγει σήμερα, έφτανε στα 30 μίλια από το Καστελόριζο. Το πιο πιθανό σενάριο είναι η νέα Navtex να φτάσει στα 6 μίλια από το ελληνικό ακριτικό νησί, δηλαδή στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ που είναι σε ανοιχτή γραμμή με το περιβάλλον Ερντογάν, έχει ήδη γράψει ότι με τη νέα Navtex το Oruc Reis θα φτάσει σε 6 μίλια από το Καστελόριζο.

Ταυτόχρονα, οι συνεχείς δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για το Καστελόριζο και η συνεχής παρουσία τουρκικών τηλεοπτικών συνεργείων στην απέναντι ακτή σε ένα σκηνικό το οποίο (τηρουμένων των αναλογιών) θυμίζει Ίμια, δείχνει ότι οδεύουμε σε κλιμάκωση της έντασης.

Πηγή: CNN.gr

Δειτε Επισης

Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν το Σαββατοκύριακο
WSJ: Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την τελική εντολή
Στις φλόγες δύο οχήματα σε Στρόβολο και Λεμεσό-Βλέπουν εμπρησμό οι Αρχές στη μια υπόθεση
LIVE: Νέο πυραυλικό μπαράζ από το Ιράν στο Ισραήλ-Χτυπήθηκε νοσοκομείο στη Μπερ Σεβά
Χειροπέδες σε 23χρονο μετά από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς-Θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ
Η χρήση των social media και «Ο ψηφιακός εθισμός των νέων»-Ειδικοί εξηγούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν
Η προθεσμία έληξε, ήρθε η ώρα των αποφάσεων για τα buggies-«Αν δεν βρουν λύση θα προχωρήσουμε νομοθετικά»
Διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή η ΔΗΠΑ-Χτίζει προφίλ και συναινέσεις
Το χαμένο μέτρο της κριτικής και η διαπόμπευση μέσω διαρροών της Αστυνομίας που κατέληξε σε ανθρωποφαγία
Έκτακτη συνεδρίαση ΣΑ για τον πόλεμο μετά από επιστολή του Ιράν-«Δεν μπορεί να παραμείνει παθητικός θεατής»