Η τοποθέτηση του Γραφείου Ευημερίας για τη διαφυγή δύο παιδιών από νηπιαγωγείο

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό διαφυγής δύο ανήλικων παιδιών από ιδιωτικό παιδοκομικό σταθμό, που είδε το φως της δημοσιότητας, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ενημερώνουν από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν για το γεγονός προέβησαν σε όλες τις ενέργειες που όφειλαν, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθεσίες και κανονισμούς, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Διευκρινίζεται ότι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης/διαχειριστής/διευθύνον πρόσωπο του κάθε σταθμού έχει προσωπική ευθύνη ώστε ο σταθμός να λειτουργεί με τρόπο που να διασφαλίζεται η ασφάλεια και υγεία των παιδιών. Παράλληλα, έχει υποχρέωση να ενημερώνει τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για οποιαδήποτε αλλαγή προβαίνει στην όλη λειτουργία του σταθμού, περιλαμβανόμενης και της πρόσληψης νέου προσωπικού και να λαμβάνει σχετική έγκριση.

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους πραγματοποιούν επιθεωρήσεις σε όλους τους βρεφοπαιδοκομικούς σταθμούς για σκοπούς ελέγχου και όπου εντοπίζουν σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν προωθήσει διαδικασίες λήψης μέτρων εναντίον των ιδιοκτητών/διαχειριστών.  

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 12 εκατομμύρια του Τζόκερ
Κλειστό τμήμα οδικού δικτύου για Γ΄ Φάση του Αποχετευτικού Συστήματος στη Δρομολαξιά
Πλαστικά παιγνίδια, και άλλα προϊόντα με επικίνδυνα χημικά στην αγορά της ΕΕ
Σειρά εργασιών στον αυτοκινητόδρομο την Τετάρτη και το Σάββατο
Κυκλοφορεί δεύτερη έκδοση του οδηγού δικαιωμάτων ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες
Ρύπανση από πετρελαιοειδή σε θάλασσα της Λεμεσού-Η ανακοίνωση της Αρχής Λιμένων
Εκτοπισμένοι κάτοικοι Αποστόλου Βαρνάβα-Σαλαμίνας: Η λύση του Κυπριακού επείγει
Μ. Παναγιώτου: Aνάγκη ευέλικτων μέτρων στήριξης των γεωργών με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία
ΥΠΕΣ: H δημιουργία συμπλεγμάτων θα λειτουργήσει ευεργετικά για τις κοινότητες, είμαστε στη διαδικασία προκήρυξης θέσεων
Θλίψη για τον θάνατο του Δρ Τάκη Γεωργίου