Καβγάς Παμπορίδη στο Twitter με τον πρώην Πρόεδρο της Εσθονίας οδήγησε σε block

Μπλοκάρισμα στο Twitter από τον πρώην Πρόεδρο της Εσθονίας δέχθηκε ο τέως Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, μετά από σύντομη αντιπαράθεση που είχαν, με αφορμή την επιβολή κυρώσεων στη Λιθουανία.
 
Ο Toomas Hendrik Ilves, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της Εσθονίας από το 2006 μέχρι το 2016, κοινοποίησε ρεπορτάζ του Bloomberg, στο οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα ασκεί πιέσεις στους Ευρωπαίους εταίρους για επιβολή σκληρών κυρώσεων στην Τουρκία, «μία κίνηση που θα μπορούσε να ξεκλειδώσει χωριστές προσπάθειες της Ε.Ε. για να τιμωρηθεί η Λευκορωσία». Η Κύπρος, αναφέρει επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, προειδοποίησε τους εταίρους ότι δεν θα εγκρίνει την ευρωπαϊκή πρόταση για κυρώσεις σε δεκάδες αξιωματούχους της Λευκορωσίας, εάν δεν συμφωνήσουν τα κράτη-μέλη να ασκήσουν πιέσεις στην Τουρκία για τις γεωτρητικές της δραστηριότητες, ενώ απαιτείται ομοφωνία.
 
Ο Εσθονός πρώην Πρόεδρος σχολίασε το ρεπορτάζ, λέγοντας ότι η χώρα που πουλά ευρωπαϊκά διαβατήρια στη ρωσική μαφία, θέτει εμπόδια στη δράση της Ε.Ε. κατά της καταπίεσης στη Λευκορωσία. Κι αυτό, παρά το γεγονός πως, σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρίας του, στην Εσθονία συντελείτο ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ξεπλύματος στη σύγχρονη ιστορία, με συναλλαγές άνω των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έγιναν μέσω του εσθονικού παραρτήματος της Danske Bank.
 
Ο κ. Παμπορίδης υπέδειξε στον Εσθονό πρώην αξιωματούχο πως «αν αναζητείτε αλληλεγγύη για τον βασανιζόμενο κόσμο μίας ξένης χώρας στη βάση της ηθικής, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να αρνείστε αλληλεγγύη στους δικούς σας εταίρους στην Ε.Ε.». Πρόσθεσε, δε, πως οι προσβολές του αποκαλύπτουν την πραγματική φύση κατά πόσον η Ε.Ε. σημαίνει γι’ αυτόν οτιδήποτε εκτός από «οφέλη».
 
Φανερά εκνευρισμένος, ο Toomas Hendrik Ilves απάντησε πως ο ίδιος υπήρξε εκ των ηγετών της μάχης ενάντια στο bail out της Ελλάδας το 2010 και τον προσβάλλει με την αναφορά σε «οφέλη». «Δεν έχω τίποτα ενάντια στην υποστήριξη της Κύπρου, πέραν της χρήσης εκβιασμών για να σταματήσουν την υποστήριξη σε ανθρώπους που τώρα καταπιέζονται βάναυσα», πρόσθεσε. «Γι’ αυτό, bye», έγραψε και στη συνέχεια μπλόκαρε τον κ. Παμπορίδη.
 
Ακολούθως ο κ. Παμπορίδης εξέφρασε την απογοήτευσή του για κάποιον που νόμιζε «πως ήταν πραγματικός Ευρωπαίος», παρουσιάζοντας τη φωτογραφία με το block.

 

Δειτε Επισης

Σε δημόσια διαβούλευση Νομοσχέδιο για διαφάνεια και πολιτική διαφήμιση
Μίλησε για το Κυπριακό ο Ερντογάν με τον Μακρόν-Του ζήτησε να συμπεριληφθεί η Τουρκία στη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας
Δεν αρκούν τα προγράμματα απεξάρτησης στις Κεντρικές Φυλακές-Τεράστιες οι ανάγκες για ολοήμερα κέντρα
Πήγε στη Βρετανία να συζητήσει για την πολυμερή και έθεσε τα "τρία άλφα" και τους σφετεριστές ο Τατάρ
Καταδίκη από το ΣτΕ της πολιτικής Ισραήλ στη Γάζα ζήτησε ο Λουκαΐδης
Έδωσε γραπτώς σειρά από ερωτήματα για τα ξενόγλωσσα στην Επ. Παιδείας το ΥΠΑΝ
Γ. Σαββίδης: Οι θεσμοί και λειτουργούν αλλά και συνεργάζονται, κακεντρεχή σχόλια και fake news στα MKΔ
Α. Δημητρίου στο ΕΛΚ: Η ΕΕ οφείλει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στα όσα τεκταίνονται στη Μ. Ανατολή
Μικρής έκτασης ρύπανση από πετρελαιοειδή σε θάλασσα της Λεμεσού (pics)
Προτεραιότητα η εφαρμογή ατσάλινου θόλου σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΑΜ της Τουρκίας