Αυξημένες οι ανάγκες σε αίμα στην Πάφο

Αυξημένες εξακολουθούν να είναι οι ανάγκες σε αίμα στην Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας Σωκράτη Μενελάου. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μενελάου ανέφερε πως στην Επαρχία Πάφου δυστυχώς οι ανάγκες σε αίμα εξακολουθούν να είναι αυξημένες και να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση σε όσους έχουν τη δυνατότητα να τους βοηθήσουν να το πράξουν άμεσα σήμερα στο σταθμό αιμοδοσίας Πάφου, που στεγάζεται προσωρινά στην Εκκλησία Αποστόλου Παύλου και Βαρνάβα μέχρι τις 19:00 το απόγευμα. Επίσης συνέχισε, αύριο ο προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του ΓΝ Πάφου θα λειτουργήσει από το μεσημέρι μέχρι τις 19:00 το βράδυ.

Ο κ. Μενελάου είπε πως  ο Σεπτέμβριος στην Πάφο  ήταν ο κατεξοχήν μήνας αιμοδοσιών ξενοδοχείων στην Πάφο, σημειώνοντας ωστόσο, πως αυτές φέτος ακυρώθηκαν λόγω του covid- 19.

Eπίσης η αιμοδοσία που διεξάγονταν στο Δικαστικό Μέγαρο Πάφου ακυρώθηκε λόγω έλλειψης χώρου όπως και οι αιμοδοσίες που διοργανώνονταν σε πολλές κοινότητες της Επαρχίας Πάφου. 

Επιπρόσθετα ο κ. Μενελάου ανέφερε πως στην Πάφο ο προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, λειτουργεί κανονικά, αποτελεί ένα πολύ καλό χώρο που προσφέρει όλες τις ανέσεις και όλα όσα χρειάζονται για να γίνει μια ασφαλής αιμοδοσία. 

Δειτε Επισης

Μειωμένη παροχή νερού σε Λάρνακα, Λευκωσία και Αμμόχωστο λόγω διακοπής Μονάδας Αφαλάτωσης
Εικοσιτετράωρη απεργία στο Κέντρο ΑμεΑ Άγιος Λάζαρος στη Λάρνακα για την ΑΤΑ
Θλίψη στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο για το θάνατο του Δρ Άλκη Πιερίδη
Την Πέμπτη η τελευταία μέρα των Παγκυπρίων Εξετάσεων Πρόσβασης 2025
Συνολικά είκοσι μία ειδικές πτήσεις από Λάρνακα-Συνεχίζονται και οι αφίξεις σκαφών από το Ισραήλ
Καίει το Τμήμα Δασών η έκθεση Ελεγκτικής για Ακάμα-Χάθηκε εγγυητική ενός εκατομμυρίου, αυξήθηκε κατά 135% το κόστος
Διασώθηκαν Ισραηλινοί που επέβαιναν σε σκάφος που έφυγε από την Κύπρο-Αποκοιμήθηκε ο καπετάνιος
Σκέψεις για δημιουργία ιστοσελίδας που θα συγκεντρώνει όλο τον δημόσιο τομέα και ενισχύει τη «Διαφάνεια»
Αισιοδοξία για φρένο στην άνοδο τιμών στα καύσιμα λόγω πολέμου, αλλά έρχεται αύξηση έξι σεντ από πράσινη φορολογία
Συνέρχεται στον απόηχο των τριγμών στην Εκκλησία η Ιερά Σύνοδος-Ερωτηματικό η στάση Συνοδικών για Μόρφου