Υγειονομικό πρωτόκολλο στα κατεχόμενα ενόψει των παράνομων «εκλογών»

Υγειονομικό πρωτόκολλο για την "προεκλογική" περίοδο, τις περιοδείες και "προεκλογικές" συγκεντρώσεις και την ημέρα των «εκλογών», εξέδωσε η υποεπιτροπή λοιμωδών νοσημάτων του «υπουργείου υγείας» στα κατεχόμενα ενόψει των «προεδρικών» της 11η Οκτωβρίου.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η υποεπιτροπή όρισε τον αριθμό των 100 ατόμων ως τον μέγιστο σε ανοικτό χώρο  για συγκεντρώσεις με υποχρεωτική την κοινωνική απόσταση και τα αντισηπτικά, όπως και τη χρήση μάσκας.
 
Για συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους έχει ορισθεί μέγιστος αριθμός τα 50 άτομα για πάνω από 200 τμ και ελάχιστος τα 10 σε 50 τμ.
 
Η υποεπιτροπή έχει ορίσει και το πώς θα γίνονται οι τηλεοπτικές εκπομπές αποφασίζοντας πως σε στούντιο 25 τμ ο μέγιστος αριθμός ατόμων που θα επιτρέπονται είναι 3, από 25 έως 50 τμ στούντιο 5 άτομα και για 50-100 τμ 10 άτομα. «Στα άτομα αυτά περιλαμβάνονται οι παρουσιαστές και οι κινηματογραφιστές».
 
Για την ημέρα των «εκλογών», η υποεπιτροπή αποφάσισε ότι στο χώρο που θα βρίσκονται οι κάλπες εκτός από αυτούς που θα βρίσκονται επί καθήκοντι, θα μπορούν να προσέρχονται μόνο δύο ψηφοφόροι, θα απαγορεύονται οι χειραψίες, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας όταν μπουν στην αίθουσα και θα τους δίδονται γάντια μιας χρήσης για να ψηφίσουν.
 
Όλα τα είδη που θα χρησιμοποιήσουν εντός της αίθουσας θα τα πετούν σε ειδικό κάδο εκτός αυτής. Στις αίθουσες όπου θα βρίσκονται οι κάλπες, οι πόρτες και τα παράθυρα θα είναι πάντα ανοικτά. Στην καταμέτρηση των ψήφων θα τηρείται αυστηρά η κοινωνική απόσταση και θα είναι υποχρεωτική η χρήση μασκών και γαντιών.
 
Οσοι βρίσκονται σε καραντίνα ή υπό θεραπεία για τον κορωνοϊό δεν θα μπορούν να ψηφίσουν ενώ όσοι ψηφίσουν, δίπλα από την υπογραφή τους θα πρέπει να σημειώνουν την ώρα προσέλευσης.
 
Στο μεταξύ, από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» ανακοινώθηκε ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα για τα πολιτικά κόμματα να καθορίσουν τους υποψηφίους για τις «προεδρικές εκλογές». Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου. Ο κατάλογος των υποψηφίων «προέδρων» θα ανακοινωθεί "επισήμως" στις 14 Σεπτεμβρίου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μάχη για την κράτηση του Αϊκούτ-Εκ διαμέτρου αντίθετες γνωματεύσεις για την κατάσταση της υγείας του
Η τελευταία πράξη του δράματος-Στην Καλλιθέα τελείται η κηδεία του τρίχρονου Άγγελου
Λ.Φουρλάς: Έκκληση για κοινή εξωτερική πολιτική και ασφάλεια στις εργασίες του Προεδρείου του ΕΛΚ στη Στοκχόλμη
Μητέρα καταγγέλλει καθηγήτρια ότι χλεύαζε τη 12χρονη κόρη της-«Ποτέ δεν στοχοποιείς ένα παιδί»
Αναβολή στην απαγγελία των κατηγοριών στην πρόεδρο του ΚΥΦΑ-Τροποποιήσεις στο κατηγορητήριο
Επίθεση «Ισότητας» σε Υφ. Πρόνοιας και ΥΚΕ-«Λειτουργός χτυπήθηκε με φτυάρι, άλλος βρήκε κατεστραμμένο το όχημα του»
Μαθητικά και φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα για τα Τέμπη
Ξέσπασαν πυρκαγιές σε δύο οικίες στη Λευκωσία-Προκλήθηκαν υλικές ζημιές
Διαμαρτυρίες ΕΛΑΜ και Αntifa σε απόσταση ενός χιλιομέτρου στη Λεμεσό-Επί ποδός δεκάδες αστυνομικοί
ΒΙΝΤΕΟ: Χαμός σε εκκλησία στις ΗΠΑ-Πιστός επιτέθηκε σε ιερέα