Έργο εμπρηστών και η πυρκαγιά στο Πραστειό-Πιθανόν οι ίδιοι ύποπτοι

Σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα βρίσκονται οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις, οι οποίες τέθηκαν σε συναγερμό για κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στο Πραστειό Αυδήμου, της Επαρχίας Λεμεσού.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις επτά, ωστόσο οι δυνάμεις παραμένουν στο μέρος και επιχειρούν για την τελική κατάσβεση της, ενώ βρίσκονται σε κινητοποίηση υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων. 
 
Όπως ανέφερε ο κ. Κεττής, υπάρχουν αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων, ενώ η πυρκαγιά κατέκαψε δέκα τετραγωνικά χαρουπόδεντρα, ελαιόδεντρα, καλλιέργειες και άγρια βλάστηση.
Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις δύο το μεσημέρι και έλαβε διαστάσεις, με τις τοπικές Αρχές να προχωρούν στην εκκένωση κατοικιών, λόγω του ότι κινδύνεψαν υποστατικά.
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχέδια Ίκαρος και Πολύβιος.
Όπως  ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας  Κεττής, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα, με τα πληρώματα τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύο από Τμήμα Δασών, ένα από Τμήμα Θήρας και δέκα πτητικά μέσα.
 
Όπως διαπιστώθηκε η φωτιά οφείλεται σε δύο εστίες που σύμφωνα με την αστυνομία, άρχισαν από τον κύριο δρόμο Αυδήμου – Πραστειού και στην πορεία ενώθηκαν μεταξύ τους. 
 
Εκτιμάται ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, έτσι μέλη της υπηρεσίας άρχισαν έρευνες και ανακρίσεις, για εντοπισμό των δραστών που δεν αποκλείεται να είναι οι ίδιοι με αυτούς που προκάλεσαν χθες την καταστροφική πυρκαγιά στα Κούκλια, Αρχιμανδρίτα και Δορά.

Δειτε Επισης

BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης
Συλλήψεις στη Λεμεσό έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση
Συμπλοκή νεαρών στα Λατσιά με έναν τραυματία-Πρόσωπο ανέσυρε μαχαίρι
Στις 10 οι συλλήψεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Διέκοψε και ανακοινώνει την Κυριακή την απόφαση για κράτηση των εννέα το Δικαστήριο-Στο επίκεντρο ο πληροφοριοδότης
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού