Την ετοιμότητα της Κύπρου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί ο Λίβανος εξέφρασε η Γιολίτη

Η Κύπρος είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί ο Λίβανος, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, η οποία επισκέφθηκε σήμερα την κατοικία της Πρέσβειρας του Λιβάνου Claude El Hajal, στη Λευκωσία, όπου είχε ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί της και υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε η πρεσβεία του Λιβάνου μετά τις εκρήξεις στη Βηρυτό, και τη μεγάλη καταστροφή, τους θανάτους και τους τραυματισμούς που αυτές προκάλεσαν στη γειτονική χώρα.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι εξέφρασε και προσωπικά τα συλλυπητήρια της στην πρέσβειρα του Λιβάνου για την καταστροφή που υπέστη η χώρα της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί στο Λίβανο-Μεταβαίνει στη Βηρυτό ο Σαρλ Μισέλ

"Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού του Λιβάνου. Ήδη η Αστυνομία και η ΕΜΑΚ έχουν στείλει από τις πρώτες κιόλας ώρες τη βοήθειά τους στον Λίβανο και είπα στην Πρέσβειρα ότι είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί ο Λίβανος από εμάς", σημείωσε.
 
Η κ. Γιολίτη έγραψε στην αγγλική γλώσσα στο βιβλίο συλλυπητηρίων:

"Επιθυμώ να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον λαό του Λιβάνου για την καταστροφή που τους έχει πλήξει.
 
Η Κύπρος στέκεται στο πλευρό τους σε αυτή τη δοκιμασία και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους φίλους και τους γείτονές μας να επανέλθουν στην κανονικότητα, μετά από αυτή την τραγωδία.
 
Με όλες τις ευχές και τις προσευχές μου,
 
Έμιλυ Γιολίτη
 
Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης".
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη Βηρυτό αποστολή των Εθελοντών Γιατρών Κύπρου

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής,  ο Προεδρεύων του σώματος Αδάμος Αδάμου υπέγραψε επίσης σήμερα στην κατοικία της Πρέσβειρα του Λιβάνου το βιβλίο συλλυπητηρίων.

Στο μήνυμα διαβιβάζονται εκ μέρους του Προέδρου και των μελών του σώματος ειλικρινή συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, τον λαό και την ηγεσία του Λιβάνου και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και αποκατάσταση των σημαντικών ζημιών που υπέστη η πόλη.

Σε αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές για το Λίβανο, αναφέρεται στο μήνυμα, η Κύπρος και ο λαός της στέκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό της γειτονικής χώρας, με την οποία η εγγύτητα εκτείνεται πολύ πέραν της γεωγραφικής, αναφέρεται. Τονίζεται δε η ετοιμότητα της Κύπρου να παράσχει κάθε δυνατή στήριξη στο φίλο λαό του Λιβάνου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κοντά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Πέφτει η θερμοκρασία, αναμένονται βροχές από την Κυριακή
Ενισχύονται τα μέσα ενάντια στον αιφνίδιο θάνατο στις ορεινές περιοχές-Παραδίδονται 15 ακόμη απινιδωτές
Ο Δένδιας μιλά για την «Αόρατη Συνωμοσία» που οδήγησε στη δολοφονία του Αμερικανού Πρέσβη στην Κύπρο
ΠΑΣΥΚΑΦ: Στις 9.945 τα περιστατικά καρκίνου του προστάτη τα τελευταία 23 χρόνια
ΒΙΝΤΕΟ: Ορατοί και από την Κύπρο οι πύραυλοι που εκτόξευσε κατά του Ισραήλ το Ιράν
«Εφιαλτικό σενάριο αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ»-Πώς σχολιάζουν τις εξελίξεις οι ειδικοί
Ολοκλήρωσαν τη φοίτηση στο ΕΣΦΕ και επιστρέφουν στο σχολείο τέσσερα παιδιά-«Ενθαρρυντικά αποτελέσματα»
Ασφαλείς οι ασθενείς και συνοδοί τους που βρίσκονται στο Ισραήλ-Συνεχής επικοινωνία Δαμιανού με πρεσβεία
Αναμένεται απότομη αύξηση τιμών καυσίμων τις επόμενες μέρες λόγω της επίθεσης του Ισραήλ
Οι καταστηματάρχες επιμένουν σε εφαρμογή της απόφασης για άνοιγμα Μακαρίου