Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο η πλατφόρμα 'Στρατεύσιμοι φοιτητές' για τα δίδακτρα βρετανικών πανεπιστημίων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαν σήμερα εκπρόσωποι της Πλατφόρμας «Στρατεύσιμοι – Φοιτητές 20/21 Ισότητα Δικαιοσύνη» σε σχέση με τη διαχείριση, από κυβερνητικής πλευράς, του ζητήματος που αφορά στην αύξηση των διδάκτρων από τα Βρετανικά Πανεπιστήμια από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πλατφόρμας, «ο Πρόεδρος αφού ενημερώθηκε λεπτομερώς δήλωσε ότι θα παρέμβει ο ίδιος προσωπικά σε μια προσπάθεια να επιλυθεί το θέμα που επηρεάζει τους άρρενες στρατεύσιμους της 2020ΕΣΣΟ».

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται, «ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για τη μέχρι σήμερα δραστηριοποίηση της Πλατφόρμας και για αποφάσεις που λήφθηκαν κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση».

Συγκεκριμένα, προστίθεται, ο Πρόεδρος ενημερώθηκε «για τις επαφές που έγιναν από την Πλατφόρμα για κατ’ ευθείαν ενημέρωση των πανεπιστημίων σε σχέση με την κατάσταση όπως διαμορφώνεται λόγω υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Υπήρξε και θετικό αποτέλεσμα με ένα εκ των πανεπιστήμιων να εκδίδει ανακοίνωση ειδικά για τους στρατεύσιμους!»

Ενημερώθηκε, επίσης «για τη συνεννόηση που έγινε με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου και τον Πρόεδρο της κ. Χρήστο Καραολή ο οποίος ανέλαβε να προσεγγίσει προσωπικά τα Πανεπιστήμια και έχει ήδη αποστείλει σχετικές επιστολές».

Η Πλατφόρμα ενημέρωσε, τέλος, τον Πρόεδρο για τις επαφές που είχε «με βουλευτές στην Αγγλία ζητώντας βοήθεια για να ενισχύσουμε τις προσπάθειες που γίνονται».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κοντά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Πέφτει η θερμοκρασία, αναμένονται βροχές από την Κυριακή
Ενισχύονται τα μέσα ενάντια στον αιφνίδιο θάνατο στις ορεινές περιοχές-Παραδίδονται 15 ακόμη απινιδωτές
Ο Δένδιας μιλά για την «Αόρατη Συνωμοσία» που οδήγησε στη δολοφονία του Αμερικανού Πρέσβη στην Κύπρο
ΠΑΣΥΚΑΦ: Στις 9.945 τα περιστατικά καρκίνου του προστάτη τα τελευταία 23 χρόνια
ΒΙΝΤΕΟ: Ορατοί και από την Κύπρο οι πύραυλοι που εκτόξευσε κατά του Ισραήλ το Ιράν
«Εφιαλτικό σενάριο αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ»-Πώς σχολιάζουν τις εξελίξεις οι ειδικοί
Ολοκλήρωσαν τη φοίτηση στο ΕΣΦΕ και επιστρέφουν στο σχολείο τέσσερα παιδιά-«Ενθαρρυντικά αποτελέσματα»
Ασφαλείς οι ασθενείς και συνοδοί τους που βρίσκονται στο Ισραήλ-Συνεχής επικοινωνία Δαμιανού με πρεσβεία
Αναμένεται απότομη αύξηση τιμών καυσίμων τις επόμενες μέρες λόγω της επίθεσης του Ισραήλ
Οι καταστηματάρχες επιμένουν σε εφαρμογή της απόφασης για άνοιγμα Μακαρίου