Δεκαεπτά πτήσεις προς το αεροδρόμιο Λάρνακας πραγματοποιούνται εντός της ημέρας

Τέθηκε από σήμερα σε ισχύ η αλλαγή κατηγορίας για την Ελλάδα, από την κατηγορία Α’ στην κατηγορία Β’. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας είναι προγραμματισμένες για σήμερα συνολικά 17 πτήσεις από Ελλάδα.
 
Όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας, μετά από αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες από ταξιδιώτες που επέστρεψαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μετά από αξιολόγηση, η Ελλάδα κατατάσσεται στην Κατηγορία Β, με ισχύ από τις 6 Αυγούστου 2020.
 
Παράλληλα, αυξάνονται και οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα.
Σημειώνεται πως οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους, καθώς και οι νόμιμα διαμένοντες στην Δημοκρατία, έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν την μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.
 
Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν Πιστοποιητικό που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της Κατηγορίας Β.
 
Τονίζεται, επιπλέον, ότι απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) εντός 24 ωρών πριν την αναχώρηση της πτήσης τους.
 
Στο αεροδρόμιο Λάρνακας είναι προγραμματισμένες για σήμερα 17 πτήσεις από Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από Μύκονο και Ηράκλειο, που έφτασαν πριν το μεσημέρι, καθώς και από Αθήνα, Σκίαθο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη. Όλες οι πτήσεις θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις επιβατών.
 
Την ακύρωση πτήσεων προς την Ελλάδα είχε ανακοινώσει η Cyprus Airways μετά και την εξέλιξη της υποβάθμισης της Ελλάδας στην κατηγορία Β` από 6 Αυγούστου. Σε ανάρτηση στο Facebook, η εταιρεία ανακοίνωσε την αναστολή των πτήσεων προς Θεσσαλονίκη και Σκιάθο από τις 18 Αυγούστου αλλά και την μείωση των πτήσεων προς Αθήνα και Ηράκλειο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Απαγόρευση από 1η Σεπτεμβρίου ουσίας σε βερνίκια νυχιών, καλλυντικά
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες
​​​​​​ Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά
Εκκαθάρισε τις δηλώσεις εισοδήματς για το 2023 πριν την υποβολή νέων για το 2024 ο Έφορος Φορολογίας
Κατεβαίνει σε διαμαρτυρία την Τρίτη η ΠΟΓΟ έξω από τη Νομική μετά την καταδίκη του ΕΔΑΔ
Απαντά στην κριτική για την ειδική εκπαίδευση η ΥΠΑΝ-«Εργαζόμαστε εντατικά για τεκμηριωμένο νομοσχέδιο»
Προειδοποιήσει το Υπ. Υγείας για παράνομη κυκλοφορία φαρμακευτικών προϊόντων «Dysport» και «Botox»
Σε εικοσιτετράωρη απεργία τη Δευτέρα κατέρχονται οι Μεταφορείς Α’