Προτείνει εκ περιτροπής διδασκαλία σε περίπτωση δεύτερου κύματος η ΟΕΛΜΕΚ

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εκφράζει Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, αναφέροντας ότι το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να έχει από τώρα ολοκληρωμένο πραγματικό πλάνο.
 
Σε σημερινή γραπτή δήλωση, ο κ. Χατζησάββας αναφέρει ότι «η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ιδιαίτερα ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα πρέπει να ανησυχήσει και να προβληματίσει όλους, ώστε Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πως θα ενεργήσουν σε περίπτωση νέου κύματος της πανδημίας».
 
Προσθέτει ότι «οι εμπειρίες που όλοι απέκτησαν με βάση τα όσα βιώσαμε κατά τη διάρκειας της πανδημίας, δεν επιτρέπουν σε κανένα, ιδιαίτερα στο Υπουργείο Παιδείας, λανθασμένους χειρισμούς».

«Δυστυχώς, παρά τις προειδοποιήσεις μας και τις έντονες αντιδράσεις μας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου ιού και την ανάγκη συνέχισης των απαραίτητων μέτρων, κάποιοι υποτίμησαν τον κίνδυνο και με την πλήρη χαλάρωση των μέτρων φαίνεται να οδηγούμαστε σε μη ελεγχόμενη κατάσταση», αναφέρει ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.
 
Είναι για τούτον ακριβώς το λόγο, σύμφωνα με τον κ. Χατζησάββα, που το Υπουργείο Παιδείας οφείλει, πλέον, να έχει έτοιμα ολοκληρωμένα σενάρια που θα μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη με βάση τις πληροφορίες και την ενημέρωση που έχει με όλες τις ιδιαιτερότητες, τόσο για τους μαθητές, όσο και για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Αναφέρει επίσης ότι σε περίπτωση νέου κύματος της πανδημίας, "θέλουμε να πιστεύουμε, ότι ο Υπουργός Παιδείας σε ένα πραγματικό σενάριο, έχει λάβει υπόψη του, μεταξύ άλλων, την εκ περιτροπής διδασκαλία με μειωμένο αριθμό μαθητών ανά τμήμα και ανά σχολική μονάδα, διαφοροποιημένη ύλη κατά γνωστικό αντικείμενο με στόχο την κάλυψη των απαραίτητων διδακτικών στόχων, Ωρολόγιο Πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, τον τερματισμό των μετακινούμενων τμημάτων, τη διδασκαλία των μαθητών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό που ανήκει στις ευάλωτες ομάδες".
 
Τέλος, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι η οργάνωση θα επιδιώξει να συναντηθεί ξανά με τον Υπουργό Παιδείας για συζήτηση του σοβαρού αυτού θέματος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρατηρούνται αναζωπυρώσεις στη Λεμεσό, στο σημείο δυνάμεις πυρόσβεσης-Ετοιμάζεται η έκθεση γεγονότων
«Η Ευρώπη υποχώρησε για να διασωθεί»-Γιατί συμφώνησε με τον Τραμπ δασμούς 15%
Κατοχύρωση επαγγέλματος ζητούν οι μεταφορείς Skip-Καταγγέλλουν κλείσιμο μονάδας ανακύκλωσης για απόβλητα (pics)
Συγκινητική εικόνα με τη διάσωση ηλικιωμένου που περικυκλώθηκε από τις φλόγες-«Ο παππούς που έγινε παππούς μας…»
Δήμος Αμοργού για τη συμπλοκή στο πανηγύρι: Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον πολιτισμό του νησιού
Παράνομο σκουπιδότοπο ανάμεσα σε τρεις κοινότητες καταγγέλλουν οι Οικολόγοι-«Εστία ανάφλεξης πυρκαγιάς»
Βασικά προληπτικά μέτρα μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές συστήνει ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών
Καταγράφηκαν ζημιές σε 15 κοινότητες-Ξεπέρασαν τις 200 οι κατοικίες, πάνω από 100 οχήματα
Προκλητικός ο δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα στην απολογία του-«Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της»
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε αγορά τροφίμων στην Μπανγκόκ-Ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε πέντε ανθρώπους