Πέραν των 27.000 τεστ σε ταξιδιώτες, έλεγχοι από 34 πτήσεις

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, συνεχίζονται και αυξάνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Μέσα από τα ωστοιχεία που προκύπτουν από τους ελέγχους αυτούς, το Υπουργείο Υγείας έχει στη διάθεσή του δεδομένα για την επιδημιολογική εικόνα στις διάφορες χώρες από όπου η Κύπρος δέχεται επισκέπτες. Τα δεδομένα αυτά συμβάλλουν στην τακτική αξιολόγηση των χωρών και την ταξινόμησή τους σε Κατηγορία ανάλογα με την επιδημιολογικό κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, από τις 9 Ιουνίου, οπότε και επαναλειτούργησαν τα αεροδρόμια, μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2020, συνολικά 27,334 επιβάτες υποβλήθηκαν σε εργαστηριακή εξέταση στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού ελέγχου που πραγματοποιείται σε επιβάτες από χώρες της Κατηγορίας Α και Β.

Ειδικότερα, οι 11,860 δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν την περίοδο από τις 20 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα (27 Ιουλίου – 2 Αυγούστου) ελέγχθηκαν 4,057 επιβάτες από χώρες
των Κατηγοριών Α και Β.

Συγκεκριμένα, όπως παρουσιάζεται στον πιο κάτω πίνακα, πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε 34 πτήσεις (27 Ιουλίου – 2 Αυγούστου) από διάφορες χώρες που κατατάσσονται στις Κατηγορίες Α και
Β.

Από τις πιο πάνω πτήσεις, προέκυψαν μέσω του δειγματοληπτικού ελέγχου κρούσματα ως εξής:
- 3 x Θεσσαλονίκη στις 31 Ιουλίου, εκ των οποίων το ένα έφτασε από

Γερμανία μέσω Θεσσαλονίκης
- 1 x Αθήνα την 1 η Αυγούστου
- 1 x Μύκονο την 1 η Αυγούστου
- 1 x Ζυρίχη στις 2 Αυγούστου

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε επιβάτες αυξήθηκαν από την 1 η Αυγούστου από 600 σε 1,000 την ημέρα, ενώ ήδη γίνονται πιο επιστάμενοι έλεγχοι σε επιβάτες από πτήσης που φτάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι καθημερινά διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε 10 πτήσεις που αφικνούνται στα δύο αεροδρόμια της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συμβιβαστική πρόταση κατέθεσε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις ο Πρόεδρος
Ετήσια μείωση 9,5% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Ιούνιο
Στο μικροσκόπιο της Βουλής το άνοιγμα της Μακαρίου-Εξετάζονται οι προσπάθειες αποφυγής συνεπειών
Επενδύει 2,8 δισεκατομμύριά ευρώ σε 94 έργα η Κομισιόν-Ανάμεσα τους και κυπριακά λιμάνια
Οι αποφάσεις του Υπουργικού για τα μέτρα ενίσχυσης των ΑμεΑ
Ελπίδα για ολοκλήρωση δύο φάσεων των έργων στη λεωφόρο Τσερίου αρχές του 2026
Στην εκλογή της Κύπρου στην Αντιπροεδρία της MCSD αναφέρθηκε η Επίτροπος Περιβάλλοντος
Καταγγελίες για τα ΤΑΕΠ Λάρνακας και Αμμοχώστου-«Η Αγία Νάπα βγάζει περισσότερους τραυματίες από ένα πόλεμο»
Ανησυχία Hope For Children για υποστελέχωση Γραφείου Επιτρόπου για το παιδί
Έκκληση για αναθεώρηση επιλογής για ίδρυση Πράσινης Τεχνικής Σχολής στο Δάλι από ΕΟΑ Λάρνακας