Καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις και να ξεκινήσει διάλογο το Γερμανικό ΥΠΕΞ

Προϋπόθεση για να ξεκινήσει ο διάλογος είναι να σταματήσει η Τουρκία της προκλήσεις, ανέφερε, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπούργκερ, απαντώντας σε ερώτηση για την συνεχιζόμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Όπως είπε ο ίδιος "μια διπλωματική λύση στα πλαίσια του απευθείας διαλόγου, παραμένει ο πιο επείγον στόχος μας. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο, το κάνουμε ήδη, όπως και τις τελευταίες ημέρες προσπαθήσαμε να διαμεσολαβήσουμε, κάτι που θα πράξουμε και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Θέλουμε να δώσουμε στη διπλωματία μια ευκαιρία, πρέπει όμως η Τουρκία να εκπληρώσει την προϋπόθεση και να τερματίσει περαιτέρω προκλήσεις".
 
Σχετικά με το εάν υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες, ή πρόκειται να υπάρξουν επαφές του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών, ή της Καγκελαρίου με τον ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, ή τον Πρόεδρο Ερντογάν, απάντησε πως τέτοιες επαφές δεν υπήρξαν, υπήρξαν όμως σε χαμηλότερο επίπεδο, σημειώνοντας πως "σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών δεν  υπήρξαν επαφές. Σε άλλα επίπεδο υπάρχουν επαφές και με τις δύο πλευρές, όχι όμως σε πολιτικό επίπεδο. Δεν μπορώ να αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Κομμένοι» από τους εκλογικούς καταλόγους οι κάτοικοι… καφετέριας-Προχωρά τις υποθέσεις η Αστυνομία
Η σωστή προετοιμασία, ο στόχος του θετικού αποτελέσματος και τα… μνημόσυνα του Τατάρ
Θετικός ο ΠτΔ στο σενάριο για συνάντηση Τατάρ στην παρουσία Ντι Κάρλο-Καμία πρόοδος για οδοφράγματα
Στις 27 Φεβρουαρίου συζήτηση στην Ολομέλεια για το Κυπριακό
Η τοποθέτηση της Εισαγγελίας για την επίμαχη επιστολή στη Βουλή-Κάνει λόγο για παρερμηνεία φράσεων
Θετικά αλλά με επιφυλάξεις τα κόμματα για ψήφο στα 17-Περνά η αυτόματη εγγραφή στους καταλόγους
Σενάρια Χουριέτ με επίκεντρο την Κύπρο και προτροπή για αναγνώριση ψευδοκράτους από τη Ρωσία
Κατακεραύνωσαν Νομική Υπηρεσία οι βουλευτές-«Δεν είναι δημόσιο συμφέρον μόνο όταν κερδίζει δίκες»
Κλείδωσε η κάθοδος στην Κύπρο της Ντι Κάρλο τη Δευτέρα
Δεν αλλάζει την κατανομή εδρών η αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους