Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι από κατάρρευση διώροφου εστιατορίου στην Κίνα

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση ενός διώροφου εστιατορίου το Σάββατο 29 Αυγούστου στην πόλη Λινφέν, στην επαρχία Σανσί της βόρειας Κίνας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 9:40 το πρωί (τοπική ώρα) ενώ συγγενείς και κάτοικοι της περιοχής παρευρίσκονταν σε γεύμα γενεθλίων ενός 80χρονου στο εστιατόριο στο χωριό Σενζουάνγκ στην κομητεία Σιανγκφένγκ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
 
Μέχρι τις 19:00 χθες απόγευμα (τοπική ώρα), 45 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί από τα συντρίμμια του διώροφου κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων των νεκρών, επτά σοβαρά τραυματισμένων και 21 ελαφρώς τραυματισμένων, ανέφερε η υπηρεσία διάσωσης.
 
Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα χαλάσματα. Πάνω από 710 άτομα συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, πυροσβεστών, ντόπιων κατοίκων και εκπαιδευμένων σκύλων.
 
Οι τοπικές αρχές έστειλαν περισσότερους από 100 γιατρούς και 15 ασθενοφόρα στο σημείο της καταστροφής. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.
 
Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες ο ύποπτος για την υπόθεση της Μαντλίν
Επιπλέον τρία δισεκατομμύρια για εφαρμογή του Συμφώνου για Μετανάστευση ανακοίνωσε η Κομισιόν
Ειδικό Δικαστήριο για τη ρωσική εισβολή δημιουργούν Ουκρανία και Συμβούλιο της Ευρώπης
Οι Χούθι εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον του αεροδρομίου του Τελ Αβίβ
ΗΠΑ και ΕΕ έχουν έτοιμη πρόταση εκεχειρίας 30 ημερών στην Ουκρανία-Αν απορριφθεί, νέες κυρώσεις στη Ρωσία
Το ΡΚΚ διοργάνωσε συνέδριο για την αυτοδιάλυσή του
Στις 18 Μαΐου η λειτουργία για την εκθρόνιση του πάπα Λέοντα του ΙΔ'
Οι κινήσεις που έφεραν τη μεγάλη ανατροπή πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα- Πώς «έφαγε» τον Ιταλό Παρολίν
Τι μισθό παίρνει ο Πάπας-Πόσο θα αμείβεται ο Λέων ΙΔ'