Οι εισαγγελείς ζητούν εξαιρετικά αυστηρές ποινές για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς στη δολοφονία Φλόιντ

Οι εισαγγελείς σκοπεύουν να ζητήσουν να επιβληθούν στους αστυνομικούς που κατηγορούνται για τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ εξαιρετικά αυστηρές ποινές, εξαιτίας «της ιδιαίτερης σκληρότητας» της πράξης τους και της «ευάλωτης» κατάστασης στην οποία βρισκόταν το θύμα.
 
Επικαλούμενη πολλά επιβαρυντικά στοιχεία, η κατηγορούσα αρχή θα ζητήσει να επιβληθούν στους τέσσερις αστυνομικούς που εμπλέκονται στον φόνο του Φλόιντ ποινές «ανώτερες» από τις συνηθισμένες, σύμφωνα με τα έγγραφα που παραδόθηκαν στο δικαστήριο. Η δίκη για τον φόνο του Φλόιντ είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2021.
 
Οι αστυνομικοί «καταχράστηκαν τη θέση ισχύος» στην οποία βρίσκονταν και ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν επέδειξε «ιδιαίτερα σκληρότητα», ασκώντας «μη αναγκαία βία» ενώπιον πολλών μαρτύρων και κυρίως παιδιών, υπογράμμισε ο εισαγγελέας Κιθ Έλισον.
 
Ο 44χρονος Σόβιν κατηγορείται ότι στις 25 Μαΐου προκάλεσε ασφυξία στον 46χρονο Αφροαμερικανό καθώς είχε το γόνατό του πάνω στον λαιμό του Φλόιντ επί σχεδόν εννέα λεπτά, την ώρα που εκείνος ήταν ακινητοποιημένος, μπρούμυτα στο οδόστρωμα. Οι τρεις πρώην συνάδελφοί του Αλεξάντερ Κινγκ, ο Τόμας Λέιν και το Του Θάο κατηγορούνται για συνέργεια στον φόνο.
 
«Ο Τζορτζ Φλόιντ, το θύμα, ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος διότι οι αστυνομικοί ήδη του είχαν περάσει χειροπέδες και είχε τα χέρια του πίσω από την πλάτη, ενώ τον είχαν ακινητοποιήσει μπρούμυτα στο οδόστρωμα», υπογράμμισαν οι εισαγγελείς.
 
Εξάλλου υπενθύμισαν ότι ο «Φλόιντ είχε πει ξεκάθαρα και επανειλημμένα στους αστυνομικούς ότι δεν μπορούσε πια να αναπνεύσει». Οι εισαγγελείς δεν διευκρίνισαν τις ποινές που θα ζητήσουν για τους αστυνομικούς, όμως η ανώτατη ποινή για ανθρωποκτονία στην πολιτεία της Μινεσότα είναι 40 χρόνια κάθειρξη.
 
Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τις καταστροφές στο Φορντό μετά τα αμερικανικά πλήγματα
Τα δύο σενάρια μετά τον βομβαρδισμό του Ιράν-Το ρίσκο Τραμπ, πώς μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση
Αναμένουν άνοδο στις τιμές πετρελαίου οι επενδυτές, στροφή προς ασφαλή καταφύγια
Επαναπατρίστηκαν στο Ισραήλ από τη Γάζα οι σοροί τριών απαχθέντων από τη Χαμάς
«Όλα στο τραπέζι για να υπερασπιστούμε το έθνος μας»-Στη Μόσχα ο ΥΠΕΞ του Ιράν, βλέπει Πούτιν
Mega yacht με 352 επιβαίνοντες προσέκρουσε σε προβλήτα στις ΗΠΑ-Τουλάχιστον 35 τραυματίες
Πώς οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράν-Ο Τραμπ στο war room με καπέλο MAGA, οι απειλές και οι βομβαρδισμοί
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή του βομβαρδισμού στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Οι τρεις επιλογές του Ιράν μετά τους βομβαρδισμούς από τις ΗΠΑ-Πώς θα απαντήσει η Τεχεράνη
ΒΙΝΤΕΟ: Ανεμοθύελλα «ξερίζωσε» τη ρόδα από λούνα παρκ στη Λομβαρδία