Προσωπάρχης Λευκού Οίκου: Στις 3 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους δήλωσε χθες, πως οι προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου και πως ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφραζε ανησυχίες για την επιστολική ψήφο όταν έριξε την ιδέα για μια καθυστέρηση της ψηφοφορίας στις ΗΠΑ.

«Θα διεξαγάγουμε τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου και ο Πρόεδρος θα κερδίσει», είπε ο Μίντοους στην εκπομπή "Face the Nation" του τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Την περασμένη Πέμπτη ο Τραμπ έριξε την ιδέα για μια καθυστέρηση των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, μια πρόταση απορρίφθηκε αμέσως τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο -- μόνο το Κογκρέσο έχει την εξουσία να κάνει μια τέτοια αλλαγή.

Επικριτές αλλά ακόμη και σύμμαχοι του Τραμπ απέρριψαν την ιδέα ως μια μη σοβαρή προσπάθεια να αποσπασθεί η προσοχή από τις ζοφερές οικονομικές ειδήσεις, όμως ορισμένοι νομομαθείς προειδοποίησαν πως οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πίστη των υποστηρικτών του στην εκλογική διαδικασία.

Ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος προσπάθησε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στην επιστολική ψήφο, ισχυριζόμενος κατ`επανάληψη και χωρίς να επικαλείται στοιχεία που να τεκμηριώνουν αυτήν την άποψη, ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτεταμένη εκλογική νοθεία.

Ο Μίντοους υπεραμύνθηκε σήμερα των απόψεων του ενοίκου του Λευκού Οίκου, προειδοποιώντας πως οι επιστολικές ψήφοι πρέπει να τύχουν του κατάλληλου χειρισμού χωρίς να παρέχει στοιχεία που να δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στο παρελθόν.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ήταν ανεύθυνο εκ μέρους του Τραμπ να ρίξει την ιδέα, ο Μίντοους παρέκαμψε την ερώτηση, λέγοντας: «Είναι υπεύθυνο για αυτόν να πει ότι αν προσπαθήσουμε να πάμε σε 100% καθολική επιστολική ψήφο, θα έχουμε εκλογικό αποτέλεσμα στις 3 Νοεμβρίου; Θα έλεγα τώρα ότι δεν θα έχουμε ούτε την 1η Ιανουαρίου».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρόβλημα εμπιστοσύνης η αποτυχία της πρώτης ψηφοφορίας Μερτς, εκτιμούν Γερμανοί αναλυτές
Η χούντα στο Μαλί ανέστειλε «για λόγους δημόσιας ασφάλειας» τις δραστηριότητες των πολιτικών κομμάτων
Η Γαλλία υιοθέτησε νομοσχέδιο υπέρ της αποκατάστασης όσων καταδικάστηκαν για ομοφυλοφιλία στο παρελθόν
LIVE: Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου οι καρδινάλιοι-Ξεκινά το Κονκλάβιο
Νέα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η μικρή Μαντλίν δολοφονήθηκε-Τι βρέθηκε στο κρησφύγετο του Μπρίκνερ
Την δημιουργία γαλλογερμανικού συμβουλίου άμυνας και ασφάλειας ανακοίνωσε ο Μακρόν
Τι κρύβεται πίσω από τη σύγκρουση Ινδίας-Πακιστάν-Πόσο πιθανός είναι ένας νέος πόλεμος
Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα
ΗΠΑ και Κίνα θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες για το εμπόριο στη Γενεύη το Σαββατοκύριακο
Στα πρόθυρα πολέμου Ινδία και Πακιστάν-Τους 33 έφτασαν οι νεκροί άμαχοι στις εχθροπραξίες για το Κασμίρ