Βροχή ακυρώσεων από την υποβάθμιση της Ελλάδας-Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι θα ταξιδέψουν

Τα πάνω κάτω έφερε ο υποβιβασμός της Ελλάδας στην Κατηγορία Β, μετά την έξαρση κρουσμάτων και τον εντοπισμό ασθενών σε πτήσεις προς την Κύπρο. Ένα μέτρο που τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη και στηρίχθηκε σε επιδημιολογικά κριτήρια, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε τεντωμένο σχοινί η έξαρση κρουσμάτων-Τα πιθανά οριζόντια μέτρα και τα σενάρια
 
Το γεγονός ότι η Ελλάδα μέρα με την ημέρα παρουσιάζει αύξηση κρουσμάτων καθώς και η χθεσινή υποβάθμισή της, έχει προκαλέσει βροχή ακυρώσεων, από Κύπριους που είχαν πρόθεση να ταξιδεύσουν, οι πλείστοι σε κάποιο νησί.
 
Ήδη οι ακυρώσεις ήταν αυξημένες, ωστόσο από το πρωί τα τηλέφωνα στα τουριστικά γραφεία πήραν φωτιά, από άτομα που προτίθενται να ταξιδεύσουν και ζητούν περισσότερες λεπτομέρειες. Κάποιοι προβαίνουν σε ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής και κάποιοι ζητούν λεπτομέρειες για εργαστήρια που μπορούν να κάνουν το τεστ κορωνοϊού στον προορισμό τους.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Λ.Κωστρίκης: Μπορεί να υπάρχουν 1000-1500 κρούσματα στη Λεμεσό

Για καταστροφική εξέλιξη έκανε λόγο, μιλώντας στον REPORTER, o επίτιμος Πρόεδρος των ταξιδιωτικών πρακτόρων Κύπρου, Άκης Κελεπέσιης. «Από τις αρχές του Ιούλη, όταν άρχισαν οι επιδημιολόγοι να κάνουν λόγο για έξαρση κρουσμάτων στην Ελλάδα, αρχίσαμε να έχουμε ακυρώσεις και σταμάτησαν οι κρατήσεις. Εμείς περιμέναμε να δουλέψουμε λίγο με την Ελλάδα. Ο υποβιβασμός της είναι καταστροφή... Είναι καταστροφικό αυτό που έγινε. Θα έχουμε τεράστιες ζημιές», ανέφερε.
 
Εν τω μεταξύ, από χθες και μέχρι να εφαρμοστεί η απόφαση, πέραν από τους αυξημένους ελέγχους που διενεργούνται σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξήθηκαν και οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα. Στόχος είναι η αύξηση των πιθανοτήτων εντοπισμού πιθανών κρουσμάτων.
 
Η απόφαση λήφθηκε εκτάκτως από το Υπουργείο Υγείας, έπειτα και από τον εντοπισμό πέντε κρουσμάτων σε πτήσεις από την Ελλάδα (1 από Αθήνα, 3 από Θεσσαλονίκη και 1 από Μύκονο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από αυτές τις χώρες ήρθαν εισαγόμενα κρούσματα το τελευταίο τριήμερο
 
Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι ταξιδέψουν
Οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους και όσοι διαμένουν νόμιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Το κόστος της εξέτασης, ωστόσο, θα βαραίνει τους ίδιους.
 
Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν Πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της Κατηγορίας Β.
 
Όλοι οι επιβάτες ανεξαρτήτως υπηκοότητας, πρέπει να να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) εντός 24 ωρών πριν την αναχώρηση της πτήσης τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Προς συνομολόγηση Μνημονίου Συνεργασίας με Επίτροπο Ισότητας Φύλων το ΕΤΕΚ
Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας και δημοσιογράφος Γιώργος Ηλιάδης
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία-Νέες καθυστερήσεις στο Μάντσεστερ λόγω της διακοπής ρεύματος
Με ηλιόλουστο καιρό γιορτάζει τον Κατακλυσμό η Κύπρος-Στους 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Απογοήτευση συνταξιούχων με τους 6.600 δικαιούχους για διακοπές-«Σαν μια σταγόνα στον ωκεανό»
Το λίφτινγκ στις παραλίες της Κύπρου σε «plastic free»-Οι οκτώ που άλλαξαν, οι απαγορεύσεις και οι στόχοι
Κίνδυνος για ανάφλεξη τα οχήματα που θερμαίνονται στον ήλιο-Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ λόγω της διακοπής ρεύματος-Ακυρώθηκε πτήση προς Πάφο
Καθυστερήσεις πτήσεων προς Κύπρο λόγω διακοπής ρεύματος στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού για το τριήμερο του Κατακλυσμού.