Επιπρόσθετα μέτρα στα αεροδρόμια για αποφυγή του συνωστισμού

Επιπλέον μέτρα για προστασία του επιβατικού κοινού ανακοινώθηκαν μετά από την σύσκεψη που είχε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Υπουργός Μεταφορών, με τον Αρχηγό Αστυνομίας και τη διαχειρίστρια εταιρεία.
 
Τα μέτρα ουσιαστικά είναι πρακτικής φύσεως, που στόχο έχουν να διευκολύνουν τη ροή του κοινού και τις γρήγορες διαδικασίες, ώστε να μην δημιουργούνται μεγάλες ουρές και να συνωστίζεται πάρα πολύς κόσμος στον ίδιο χώρο, όπως τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου το Σαββατοκύριακο.
 
Όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Καρούσος, αποφασίστηκε όπως ενισχυθούν σημαντικά τα ταμεία στον διαβατηριακό έλεγχο, καθώς και να επαναλειτουργήσουν τα κιόσκια express, ώστε να γίνεται πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των επιβατών.
 

Επίσης, το Υπουργείο Υγείας, θα ενισχύσει τους νοσοκόμους του και την υπηρεσία του, ούτως ώστε να γίνεται έλεγχος σε κάθε φυσούνα των πιστοποιητικών υγείας.
 
Πέραν τούτου, αποφασίστηκε όπως ο διαχειριστής πρέπει να κάνει κινήσεις για βελτίωση της κατάστασης, όπως να αυξήσει τις αψίδες ελέγχου ασφαλείας, ώστε να διευκολυνθεί η ροή.
 
Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, ως ύστατο μέτρο, σε περίπτωση που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις κατά τις περιόδους αιχμής, αποφασίστηκε πως δεν θα αποβιβάζονται οι επιβάτες από το αεροπλάνο, μέχρι να είναι ασφαλές.

 
«Είναι λογικό να προκύψουν κάποια προβλήματα που χρήζουν βελτίωσης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που έχουν στείλει παράπονα, βελτιώσεις και εισηγήσεις. Τα λαμβάνουμε υπόψη. Εάν χρειαστεί θα πάρουμε κι άλλα μέτρα για να βελτιώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στα αεροδρόμιά μας», δήλωσε ο Υπουργός.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, το Υπουργείο Υγείας θα ενισχύσει τους νοσοκόμους και τις υπηρεσίες του, ώστε να γίνεται έλεγχος σε κάθε φυσούνα των πιστοποιητικών των επιβατών, ιδιαίτερα αυτών που έρχονται από το ΗΒ.

Επιπλέον, είπε ότι εάν παρατηρηθεί ότι σε κάποιες στιγμές της ημέρας οι αποστάσεις δεν μπορούν να τηρηθούν, δε θα αποβιβάζονται οι επιβάτες από τα αεροπλάνα.
 
«Στις 9 Ιουνίου, είπε, είχαμε μόνο μερικές δεκάδες επιβάτες την ημέρα. Σήμερα, έχουμε 8μιση χιλιάδες και είναι λογικό να προκύψουν θέματα τα οποία χρήζουν βελτίωσης», ανέφερε, διαβεβαιώνοντας ότι «θα υπάρξει αισθητή βελτίωση».

«Χθες, εκεί που είχαμε περίπου 50 αφίξεις στα αεροδρόμια, όλο κύλησαν ομαλά χωρίς προβλήματα. Θα βελτιωθούμε κι άλλο και αν χρειαστεί θα λάβουμε κι άλλα μέτρα», είπε.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα αυξηθεί τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση, είπε πως οι πτήσεις από το ΗΒ έχουν μεγάλη πληρότητα.

Γενικά, εξήγησε ο κ. Καρούσος, οι πληρότητες των πτήσεων εξαρτώνται από την κατηγορία στην οποία εμπίπτει η κάθε χώρα. Κάποιοι, πρόσθεσε, έλεγαν πως οι Άγγλοι δεν θα ταξιδέψουν στην Κύπρο λόγω του ότι αυτή είναι στην κατηγορία Β, κάτι που βλέπουμε να μη συμβαίνει.

Σημείωσε δε πως το τηλεφωνικό κέντρο το οποίο έχει τεθεί σε λειτουργία για να απαντά σε απορίες επιβατών δέχθηκε τις πρώτες δύο μέρες 12 χιλιάδες τηλεφωνήματα, κάτι που, όπως είπε, δείχνει το ενδιαφέρον των επιβατών να ταξιδέψουν προς την Κύπρο.

«Εμείς θωρακίζουμε τα αεροδρόμια μας, έχουμε διαδικασίες που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές, όπως οι κατηγοριοποιήσεις των χωρών, οι έλεγχοι στα αεροδρόμια, οι θερμοκάμερες»

Από πλευράς του, ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, δήλωσε ότι η πρωινή σύσκεψη είχε θέμα την εξεύρεση αποτελεσματικότερων λύσεων, ώστε να διευκολύνεται το επιβατικό κοινό από τη μια και από την άλλη να μην υπάρξουν θέματα ασφάλειας της υγείας όσων ταξιδεύουν. «Εμείς ως Αστυνομία θα  βρισκόμαστε σε καθημερινή βάση σε συνεννόηση με τη διαχειρίστρια εταιρεία, ώστε να στελεχώνονται επαρκώς οι θυρίδες του Κέντρου ελέγχου διαβατηρίων, στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις των δύο αεροδρομίων. Ο στόχος είναι να μην παρατηρούνται ουρές, κατά την είσοδο και έξοδο επιβατών», πρόσθεσε.

 
Η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports Ελένη Καλογήρου, διαβεβαίωσε ότι «τα αεροδρόμιά μας είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν όλους τους επισκέπτες που θα επισκεφθούν την Κύπρο καθώς και τους Κύπριους, που θα ταξιδέψουν. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια, του ταξιδιωτικού κοινού».
 

Σήμερα, είπε, έγινε μια ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Μεταφορών, έλαβαν μέρος όλες οι υπηρεσίες που απασχολούνται στα αεροδρόμια και έχουμε πάρει αποφάσεις, για να μπορέσουν όλες οι υπηρεσίες να στελεχωθούν σωστά και να ανταποκριθούμε στις αποφάσεις που επιβάλλουν τα νέα μέτρα. «Ο κόσμος μπορεί να νιώθει ασφαλής να ταξιδέψει», τόνισε.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα τέσσερα εκατομμύρια του Τζόκερ
Προωθείται η αναβάθμιση σχολικών βιβλιοθηκών ​​​​​​​από τη Διεύθυνση Μέσης
Για πρόληψη επιπτώσεων πράσινων πολιτικών σε ναυτιλία και λιμένες μίλησε στο Λουξεμβούργο ο Βαφεάδης
Προφυλακιστέος ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος-Πάνω από 1,1 εκατομμύρια η φοροδιαφυγή από τα έσοδα της Μονής
Ο Λύτρας υποστηρίζει πως η σύζυγός του επέλεξε να πει πως έπεσε από τις σκάλες για προστασία των παιδιών
Στόχος η περαιτέρω επέκταση πολιτιστικών δεσμών Κύπρου-Γερμανίας
Καταγγελτική η αντίδραση του ΑΚΕΛ για Στρατηγικό Διάλογο με ΗΠΑ-Χαιρετίζουν ΔΗΣΥ και συμπολίτευση
Πώς τοποθετούνται οι μαθηματικοί για το δοκίμιο-«Όλα τα θέματα ήταν εντός της εξεταστέας ύλης»
Τα ρίχνει στον Νεκτάριο ο τεχνικός των CCTV της Μονής-Όσα ισχυρίζεται για ήχο και διαγραφή δεδομένων
Επιστρέφει στα σαραντάρια η θερμοκρασία-Εκδόθηκε κίτρινη προειδοποίηση