Στ. Κυριακίδου: Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία ασφαλή

Η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα La Stampa αναφέρεται στα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του covid 19, όπως και στο καθοριστικής σημασίας θέμα του εμβολίου.
 
«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιτρέψουμε στα παιδιά να επιστρέψουν στις τάξεις τους υπό συνθήκες ασφαλείας», τονίζει η επίτροπος. Προσθέτει ότι «τα επιδημιολογικά και κλινικά στοιχεία που αφορούν τα παιδιά είναι ακόμη περιορισμένα», αλλά και ότι «οι μελέτες, σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξαν ότι η μετάδοση από παιδί σε παιδί στα σχολεία είναι σπάνιο φαινόμενο και ότι το άνοιγμα των σχολείων δεν προκάλεσε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων».
 
«Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι όταν εφαρμόζονται κατάλληλα μέτρα υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας και όταν οι μαθητές μοιράζονται σε διάφορες ομάδες, είναι αρκετά απίθανο να σημειωθούν, μέσα στα σχολεία, περισσότερες μολύνσεις απ΄ ό,τι σε άλλους χώρους», εξηγεί η επίτροπος.
 
Σχετικά με την χρήση της μάσκας, καθιστά σαφές ότι «είναι οι χώρες μέλη που πρέπει να αποφασίσουν αν είναι υποχρεωτική, και από ποια ηλικία και πέρα».
 
Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο για τον covid- 19, η Στέλλα Κυριακίδου υπενθυμίζει ότι την περασμένη Πέμπτη υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο με την εταιρία Astrazeneca και εκτιμά (χωρίς να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα) ότι το πρώτο εμβόλιο μπορεί να διατεθεί προς το τέλος του έτους ή στην αρχή του επόμενου.
 
«Μέχρι τότε, η αυτοπειθαρχία μας είναι η καλύτερη άμυνα από τον ιό, ανεξάρτητα από το πόσο μπορεί να μας κουράσουν οι διάφοροι περιορισμοί», καταλήγει η αρμόδια επίτροπος.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται το δράμα των πληγέντων-Τρίτη νύχτα σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας
Φτάνουν μέχρι τα 1000 ευρώ τα πρόστιμα για μη διακοπή εργασίας-Στα έντεκα τα εξώδικα
Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες ρεύματος στις πληγείσες κοινότητες-Ξεκίνησαν οι επισκευές σε Δωρό και Άγιο Γεώργιο
Τουλάχιστον πενήντα νεκρά ζώα φάρμας από τις πυρκαγιές στη Λεμεσό-Συνεχίζεται η καταμέτρηση
Επ. Περιβάλλοντος: Θα προχωρήσουν με καύση νεκρών ζώων που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια ή ήταν στην περιοχή των πυρκαγιών
Δύο εκκλησάκια υπέστησαν ζημιές-Πρόθεση Μητροπολίτη Λεμεσού για παροχή φαγητού στους πυρόπληκτους (pics)
Αρχίζει η καταγραφή ζημιών σε καλλιέργειες 28 κοινοτήτων-Συγκάλεσε σύσκεψη η Παναγιώτου
Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 88χρονος με θερμική εξάντληση
Επίσκεψη Δημάρχου Στροβόλου στην οδό Τσερίου-«Προσπάθεια για όσο το λιγότερο δυνατή ταλαιπωρία»
Αποκατάσταση ρεύματος σε επτά πυρόπληκτες κοινότητες-Αντικαταστάθηκαν 58 πάσαλοι από την ΑΗΚ