Σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ εξέφρασε ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, αλλά και για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας των μουσουλμάνων Ουιγούρων στην Κίνα, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Κινέζο αξιωματούχο Γουάνγκ Γι.
 
Μετά από αναταραχές κατά τους τελευταίους μήνες, ένας νέος νόμος εθνικής ασφάλειας εφαρμόζεται στο Χονγκ Κονγκ, προκαλώντας την ευρεία κριτική της Δύσης για τους κινδύνους που υπάρχουν σχετικά με το σεβασμό των βασικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών του Χονγκ Κονγκ, που είχε υποσχεθεί ότι θα τηρεί το Πεκίνο, όταν η αναφερόμενη περιοχή τέθηκε υπό κινεζική διοίκηση το 1997.
 
Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι Ουϊγούροι κρατούνται σε στρατόπεδα στην περιοχή Σιντσιάνγκ. Από την πλευρά της, η Κίνα απορρίπτει τις καταγγελίες κακομεταχείρισης υποστηρίζοντας ότι τα στρατόπεδα παρέχουν επαγγελματική εκπαίδευση, ενώ είναι αναγκαία για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού.
 
Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Οι σκληροπυρηνικοί Ultras της Παρί, ο Ζιντάν και το φιάσκο των Αρχών-Οι λόγοι πίσω από τα επεισόδια στο Παρίσι
Σαμποτάζ σε ρωσικές βάσεις από τους Ουκρανούς-Κατέστρεψαν με drone πάνω από 40 μαχητικά
Αυτή είναι η απάντηση των 13 σημείων της Χαμάς που ο Γουίτκοφ χαρακτήρισε «απαράδεκτη»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που όχημα πέφτει πάνω στους οπαδούς της Παρί στη Γαλλία
Τουλάχιστον τρεις νεκροί μετά από πυρκαγιά σε νοσοκομείο του Αμβούργου-Πάνω από 50 οι τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Από εκρήξεις η κατάρρευση των δύο γεφυρών στη Ρωσία-Νεκροί και δεκάδες τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Αιματοβαμμένος τελικός με δύο νεκρούς και 200 τραυματίες-Πάνω από 550 συλλήψεις, χάος στη Γαλλία
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκρός 17χρονος στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Champions League-Μαχαιρώθηκε στο στήθος
Μυστήριο με την πρόταση εκεχειρίας του Γουϊτκοφ-Άλλα λέει η Χαμάς και άλλα το Ισράηλ
ΒΙΝΤΕΟ: Κατέρρευσε και δεύτερη γέφυρα στη Ρωσία-Υπόνοιες για δολιοφθορά