Ανήλικος έσπασε την καραντίνα και πήγε προπόνηση-Σε περιορισμό 45 συμπαίκτες του

Ακόμη μία υπόθεση παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, από θετικό κρούσμα κορωνοϊού, σημειώθηκε στην Λάρνακα, όταν ανήλικος αποφάσισε να σπάσει την καραντίνα και να πάει στην προπόνηση, πριν λάβει τα αποτελέσματα του επαναληπτικού τεστ.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, Χρήστο Ανδρέου, ο οποίος μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο, έγινε μία καταγγελία από το Υπουργείο Υγείας και αφορούσε σε 16χρονο, ο οποίος διαγνώστηκε ως θετικός στον κορωνοϊό. Όπως ανέφερε ο ανήλικος έσπασε την καραντίνα, πριν λάβει τα αποτελέσματα του δεύτερου επαναληπτικού τεστ και πήγε σε προπόνηση.
 
Ο ανήλικος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό στις 7 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να μπει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στις 21 Αυγούστου είχε υποβληθεί στο πρώτο επαναληπτικό τεστ, με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό. Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, έπρεπε να υποβληθεί και σε δεύτερο επαναληπτικό τεστ για να αποδεσμευτεί από την καταντίνα.
 
Ωστόσο, δεν περίμενε τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης και πήγε σε προπόνηση. Στην προπόνηση, ο 16χρονος ήρθε σε επαφή με 45 συμπαίκτες του, οι οποίοι έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό, καθώς επίσης και οι  έξι προπονητές του. Όπως τόνισε ο κ. Ανδρέου, φαίνεται ότι το αποτέλεσμα του δεύτερου επαναληπτικού τεστ, στο οποίο υποβλήθηκε ο ανήλικος στις 24 Αυγούστου, είναι θετικό.
 
Μετά την καταγγελία του Υπουργείου Υγείας, η Αστυνομία έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα εναντίον του ανήλικου και η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, από την έρευνα θα διαφανούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες ο 16χρονος έσπασε την καραντίνα. Κληθείς να απαντήσει ποιοι είναι υπόλογοι, ξεκαθάρισε πως ευθύνη έχουν τόσο οι γονείς, όσο και ο 16χρονος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Πίδακες λάβας ύψους ως και 300 μέτρα εκτόξευσε το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη
Τον αμανέ τους για διώξεις σφετεριστών συνεχίζουν οι τούρκοι-«Θα υπάρξει απάντηση αν συνεχιστούν»
Οι Ευρωπαίοι πιέζουν το Ιράν να αποδεχθεί τον μηδενικό εμπλουτισμό σε ουράνιο-Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Γενεύης
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Για περιφερειακές εξελίξεις συνομίλησαν Ρούμπιο-Κόμπος
Πούτιν: «Ανησυχώ για έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο»
Δεν κατάλαβα την έκρηξη, τυφλώθηκα και κάηκα, λέει ο 19χρονος που τραυματίστηκε στο νοσοκομείο Σερρών
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βαλλιστικός πύραυλος κτυπά παιδικό σταθμό στο Ισραήλ
Συστάσεις Γερμανικού ΥΠΕΞ προς τουρίστες στην Κύπρο-Ζητά αυξημένη προσοχή και συνετή συμπεριφορά
Κρυμμένες κούτες με τσιγάρα και καπνό εντόπισε το Τμήμα Τελωνείων