Προεκλογική σφαγή στα κατεχόμενα με φόντο την πανδημία

Διαφωνούν και δημοσίως πλέον τα «συγκυβερνώντα» κόμματα  ΚΕΕ και ΚΛ, για το θέμα της επαναφοράς του μέτρου της καραντίνας για όσους έρχονται στα κατεχόμενα από το εξωτερικό, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού, με το ζήτημα να μεταφέρεται και στις προεκλογικές ομιλίες των Ερσίν Τατάρ και Κουντρέτ Οζερσάι, όπως επισημαίνει σήμερα η εφημερίδα Χαβαντίς.
 
Ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού (ΚΛ) Γενάλ Σενίν δήλωσε ότι η εφαρμογή της υποχρεωτικής καραντίνας για 15 μέρες θα συμβάλει στο να τεθούν υπό έλεγχο τα κρούσματα στο εσωτερικό, αλλά την ίδια στιγμή θα ανακουφίσει και το σύστημα υγείας και θα καθησυχάσει και τις ανησυχίες που υπάρχουν εξαιτίας του ανοίγματος των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου.
 
Σύμφωνα με την Χαβαντίς, που γράφει για καβγά για το θέμα στην «κυβέρνηση», μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του στον Άγιο Σέργιο, ο «πρωθυπουργός» και υποψήφιος «πρόεδρος», Ερσίν Τατάρ επιτέθηκε στο κόμμα του Λαού κατηγορώντας το για λαϊκισμό στο θέμα της πανδημίας και της καραντίνας. «Να βγαίνει ο εταίρος μας και να λέει εγώ αποδέχθηκα την καραντίνα και εκείνοι δεν την αποδέχθηκαν, δεν είναι εντάξει. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από λαϊκισμό».
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Κουντρέτ Όζερσαϊ είχε παραδεχθεί πρόσφατα ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην αντιμετώπιση του Covid-19 και εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι ο εταίρος τους στην «κυβέρνηση» δεν αποδέχθηκε την πρόταση του κόμματός του για εφαρμογή του μέτρου της καραντίνας για όσους φτάνουν στα κατεχόμενα από το εξωτερικό.
 
Η δήλωση Όζερσαϊ ακολούθησε την εμφάνιση 19 κρουσμάτων προχθές. Ειδικοί στον τομέα της υγείας προειδοποιούν ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων στα κατεχόμενα είναι εισαγόμενα και ότι χρειάζεται επειγόντως η λήψη μέτρων.  
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιβεβαίωσε ύπαρξη αμερικανικών αεροσκαφών στη βάση Ανδρέας Παπανδρέου ο Πάλμας-«Απομακρυσμένοι οι κίνδυνοι»
Στην Αθήνα με ασφάλεια 22 Κύπριοι πολίτες-Επέστρεψαν από το Ισραήλ και το Ιράν
Αριστοτέλους: Αναβαθμίζοντας τη στρατηγική υπόσταση, θωρακίζουμε κρατική οντότητα
Επισκέψεις Προέδρου στις Βαλτικές χώρες, αρχή με επίσημη επίσκεψη στη Λετονία
Αυτά είναι τα στοιχεία επικοινωνίας πρεσβειών για τους Κύπριους πολίτες στη Μέση Ανατολή
Κοινή δήλωση από τη «βουλή» για το ιδιοκτησιακό δικαίωμα ζήτησε ο Τατάρ-Θέλει να καλύψουν την επιπολαιότητά του
Καταδίκη και απόρριψη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού Τουρκίας από το ΥΠΕΞ-Περιλαμβάνει περιοχές της ΑΟΖ
Προσπάθειες Κύπρου με χώρες της περιοχής για αποκλιμάκωση-«Εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη η κατάσταση»
Όζτουρκλερ: Η Μόρφου δεν θα αποτελέσει ξανά αντικείμενο παζαρέματος, δεν θα δώσουμε ούτε πετραδάκι
«Η επίσκεψη Μόντι επιβεβαιώνει το στρατηγικό όραμα της Ινδίας για εμβάθυνση της συνεργασίας»