Στη Μαύρη Θάλασσα το «Κανουνί»-Πολλά τα… κοιτάσματα λέει η Τουρκία

Nέα ευρήματα φυσικού αερίου και πετρελαίου ενδέχεται να ανακοινώσει τους επόμενους δύο μήνες στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπου η Τουρκία ανακάλυψε πρόσφατα 320 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

«Είναι πολύ πιθανό ότι θα έρθουν στο φως κι άλλα ευρήματα νότια της περιοχής της προηγούμενης ανακάλυψης» ανέφερε ο Ντονμέζ σε συνέντευξή του στο CNNTürk. «Το βάθος και το μήκος τους είναι παρόμοια. Τα νέα χαρμόσυνα νέα μπορεί να ανακοινωθούν σε δύο μήνες», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας επισήμανε ότι έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί μόνο στο ένα τέταρτο της έκτασης των 8.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων του τεμαχίου Δούναβης-1 (TUNA-1).

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι το τρίτο γεωτρύπανο, το «Κανουνί», θα πάει στη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τέλος του έτους κι όχι στην ανατ. Μεσόγειο, όπως είχε ανακοινωθεί.

«Εάν δούμε τί δυνατότητες υπάρχουν εκεί, δύο τρυπάνια δεν είναι αρκετά», δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν.

Πηγή: Έθνος 

Δειτε Επισης

Κυνήγι μαγισσών στο Ιράν-Εκτελέσεις και μαζικές συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ
Στις φλόγες φωτοβολταϊκά στη Λεμεσό-Επηρεάστηκαν αποθήκη και οχήματα
Πυρκαγιά σε άχρηστα υλικά και δέντρα στην Παναγία Μακεδονίτισσας-Κατέκαυσε δύο δεκάρια γης
Τρόμος για 41χρονη στη Θεσσαλονίκη-Ο πρώην της εισέβαλε στο σπίτι και απείλησε ότι θα τη θάψει
Στην Αθήνα με ασφάλεια 22 Κύπριοι πολίτες-Επέστρεψαν από το Ισραήλ και το Ιράν
Έστησαν επιχείρηση και κατάσχεσαν 2,5 κιλά ναρκωτικά οι Αρχές-Δύο συλλήψεις
Εξετάζει εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο ο Τράμπ-«Επιδιώκει κάτι περισσότερο από μια απλή εκεχειρία»
Δεκάδες νεκροί από πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας στη Γάζα
Με νεφώσεις και ανέμους το σκηνικό του καιρού-Ανεβαίνει από την Πέμπτη η θερμοκρασία
Χειροπέδες σε 16χρονο για την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Άφαντοι οι άλλοι τρεις καταζητούμενοι