Ξυλοκόπησαν και κούρεψαν ανήλικη επειδή ήθελε να παντρευτεί Σέρβο

Οι γονείς, ο θείος και η θεία μιας έφηβης μουσουλμάνας από τη Βοσνία, που την ξυλοκόπησαν άγρια και την κούρεψαν επειδή διατηρούσε δεσμό με έναν χριστιανό σερβικής καταγωγής, «θα οδηγηθούν στα σύνορα επειδή δεν έχουν καμία δουλειά» στο γαλλικό έδαφος, διαβεβαίωσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν. «Μόλις ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία θα οδηγηθούν στα σύνορα επειδή δεν έχουν καμία δουλειά στο εθνικό έδαφος», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος υπουργός.
 
Οι γονείς της 17χρονης, ο θείος και η θεία της, έχουν τεθεί υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης τους, το φθινόπωρο, με την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκου κατά συναυτουργία, παρουσία και άλλων ανηλίκων. Και οι τέσσερις συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα, αφού ο φίλος της νεαρής κοπέλας ειδοποίησε την αστυνομία επειδή την χτύπησαν και την κούρεψαν.
 
Οι γονείς, που έφτασαν στη Γαλλία από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη το 2017 με τα πέντε παιδιά τους, δεν δέχονταν ότι η κόρη τους ήθελε να παντρευτεί τον νεαρό, ο οποίος κατοικεί στην ίδια πολυκατοικία, στην Μπεζανσόν. Τον Δεκέμβριο του 2019 οι γαλλικές αρχές είχαν αρνηθεί να χορηγήσουν άσυλο στην οικογένεια, η οποία θα έπρεπε να φύγει από τη Γαλλία. Όμως η διαδικασία επιστροφής τους στη χώρα τους καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και του κλεισίματος των συνόρων στη Βοσνία.
 
«Θα πρέπει να περιμένουμε τη δίκη για να διαπραγματευτούμε την απομάκρυνσή τους», είπε ο γενικός γραμματέας της νομαρχίας του Ντουμπ, Ζαν-Φιλίπ Σετμπόν. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η απέλαση δεν αφορά την 17χρονη, η οποία έχει τεθεί υπό δικαστική προστασία και φιλοξενείται σε ειδική δομή. Στον θείο και τη θεία, που ζουν στη Γαλλία από το 2016, είχε χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα, το οποίο όμως ενδέχεται τώρα να τους αφαιρεθεί, εφόσον καταδικαστούν από τη γαλλική δικαιοσύνη.
 
Την περασμένη Δευτέρα, αφού το είχαν σκάσει για τέσσερις ημέρες, η 17χρονη και ο φίλος της επέστρεψαν στο σπίτι της οικογένειας, συνοδευόμενοι από τους γονείς του αγοριού, που είναι επίσης ανήλικος. Όμως η κατάσταση πολύ γρήγορα ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας, η οποία έχει πολλά αιματώματα και ένα σπασμένο πλευρό, ο θείος της ήταν εκείνος που την κούρεψε, κατόπιν προτροπής του πατέρα της.
 
 
Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Κακής ποιότητας το απολυτήριο Γιαννάκη-Δεν ξεκαθάρισε από το γραφολογικό έλεγχο αν ήταν πλαστό
Αυτή είναι η πρόταση τεσσάρων σημείων από τους Ευρωπαίους προς το Ιράν για αποκλιμάκωση με το Ισραήλ
Πρόστιμο €5.000 στο Υφυπουργείο Πρόνοιας για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ ότι δεν παρέστη στο Συνέδριό του, «δεν μας προσκαλέσατε», απαντούν στο Προεδρικό
«Είμαι ζωντανός, έτοιμος να θυσιαστώ»-Ανατροπή με στενό σύμβουλο του Χαμενεΐ που είχαν κηρύξει νεκρό οι Ισραηλινοί
Έμπρακτη η αλληλεγγύη Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κύπρο, λέει ο Συμπρόεδρός της
Συνεχίστηκε η αντεξέταση της Γερμανίδας που συνελήφθη για σφετερισμό-Αναφέρθηκε στη συζήτηση της με τον Γεάδη
Επαναπατρίζονται σαραντατρείς Κύπριοι από το Ισραήλ και άλλοι έξι από το Ιράν
«Η κρίση Ισραήλ-Ιράν είναι σύμπτωμα ενός αποτυχημένου, ηγεμονικού και στρατιωτικοποιημένου διπλωματικού πλαισίου»
Επαναπατρίστηκαν πέραν των 1.500 Ισραηλινών με σκάφος από την Κύπρο