Αστυνομικοί στις ΗΠΑ πυροβολούν πισώπλατα άνδρα μπροστά στα παιδιά του

Ένα ακόμη ακραίο περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας έλαβε χώρα πριν από λίγες ώρες στις ΗΠΑ, προκαλώντας διαδηλώσεις στη χώρα και σωρεία αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μαύρος άνδρας εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση το απόγευμα της Κυριακής 23 Αυγούστου μετά τον τραυματισμό του στην πολιτεία Ουισκόνσιν από πυρά αστυνομικού στην πλάτη, σχεδόν εξ επαφής, συμβάν που εξώθησε εκατοντάδες πολίτες να συγκεντρωθούν αμέσως μετά και να διαδηλώσουν στον τόπο του συμβάντος.
 
Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 17:00 (τοπική ώρα) στην πόλη Κενόουσα, όταν αστυνομικοί κλήθηκαν για «ενδοοικογενειακό συμβάν» και, μάλιστα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Washington Post, ο άνδρας πυροβολήθηκε μπροστά στα τρία παιδιά του. Το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο από αστυνομικούς, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης. Δεν δίνεται καμία εξήγηση από την Αστυνομία για το τι οδήγησε τον αστυνομικό να πυροβολήσει τον άνδρα. Για το επεισόδιο θα διενεργηθεί έρευνα από το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά την ανακοίνωση.

Βίντεο που κοινοποιήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και επικαλούνται μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ εικονίζει τον άνδρα καθώς βαδίζει προς το αυτοκίνητό του, ακολουθούμενος από δύο αστυνομικούς. Ο ένας από τους αστυνομικούς τον πιάνει από τη φανέλα που φοράει και τον πυροβολεί στην πλάτη επανειλημμένα – ακούγονται τουλάχιστον επτά εκπυρσοκροτήσεις – αφού ανοίγει την πόρτα του οδηγού. Εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί επιτόπου και έβαλαν φωτιές, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.
 
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στις ΗΠΑ είναι ακόμα νωπό το κύμα των διαδηλώσεων και των ταραχών που πυροδότησε ο θάνατος, την 25η Μαΐου, του George Floyd, 46χρονου μαύρου πολίτη, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη.
 

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Κακής ποιότητας το απολυτήριο Γιαννάκη-Δεν ξεκαθάρισε από το γραφολογικό έλεγχο αν ήταν πλαστό
Αυτή είναι η πρόταση τεσσάρων σημείων από τους Ευρωπαίους προς το Ιράν για αποκλιμάκωση με το Ισραήλ
Πρόστιμο €5.000 στο Υφυπουργείο Πρόνοιας για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ ότι δεν παρέστη στο Συνέδριό του, «δεν μας προσκαλέσατε», απαντούν στο Προεδρικό
«Είμαι ζωντανός, έτοιμος να θυσιαστώ»-Ανατροπή με στενό σύμβουλο του Χαμενεΐ που είχαν κηρύξει νεκρό οι Ισραηλινοί
Έμπρακτη η αλληλεγγύη Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κύπρο, λέει ο Συμπρόεδρός της
Συνεχίστηκε η αντεξέταση της Γερμανίδας που συνελήφθη για σφετερισμό-Αναφέρθηκε στη συζήτηση της με τον Γεάδη
Επαναπατρίζονται σαραντατρείς Κύπριοι από το Ισραήλ και άλλοι έξι από το Ιράν
«Η κρίση Ισραήλ-Ιράν είναι σύμπτωμα ενός αποτυχημένου, ηγεμονικού και στρατιωτικοποιημένου διπλωματικού πλαισίου»
Επαναπατρίστηκαν πέραν των 1.500 Ισραηλινών με σκάφος από την Κύπρο