Προμελέτησε το έγκλημα και τον αιφνιδίασε τα ξημερώματα-Η ομολογία του 25χρονου

Προμελετημένο και όχι εν βρασμώ ψυχής ήταν το έγκλημα που διέπραξε ο 25χρονος, εναντίον του 64χρονου πατέρα του, Φρέντερικ Γεώργιο Κλίφορντ, τον οποίο μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, με το πτώμα του να εντοπίζεται δεκατέσσερις μέρες μετά την δολοφονία του, στο λυόμενο υποστατικό που διέμενε στα Λεύκαρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγριο φονικό στα Λεύκαρα... Γιος σκότωσε τον πατέρα του, αποκαλύφθηκε το έγκλημα 14 μέρες μετά

Ανακρινόμενος ο 25χρονος παραδέχθηκε πως πήγε πεζός στο υποστατικό του πατέρα του με σκοπό να τον σκοτώσει, ενώ υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο που άφησε το φονικό μαχαίρι και παραλήφθηκε για εξετάσεις.

Ο 25χρονος το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο διέταξε την κράτηση του για οκτώ ημέρες, αφού παρά την ομολογία του, υπολείπεται αρκετό ανακριτικό έργο, μέχρι να συμπληρωθεί το παζλ της υπόθεσης.
Όπως είχε αναφέρει ο REPORTER, φόντο της δολοφονίας, ήταν η βία στην οικογένεια και η γονική μέριμνα της ανήλικης κόρης της οικογένειας, που εγκαταστάθηκε στην Κύπρο πριν από είκοσι χρόνια. 

Ωστόσο, ο 64χρονος τα τελευταία επτά χρόνια, διέμενε μόνος του στο λυόμενο στα Λεύκαρα, ενώ το ανήλικο παιδί της οικογενείας, βρίσκεται υπό την επιμέλεια του Γραφείου Ευημερίας. 

Ο μεγάλος γιος της οικογένειας, η οποία αποτελείται από πέντε παιδιά, τρία αγόρια και δύο κορίτσια, ηλικίας 28, 27, 25, 20 και 15 ετών, ήθελε να αναλάβει την γονική μέριμνα της αδελφής του, πράγμα για το οποίο διαφωνούσε ο 64χρονος, ο οποίος ήθελε ο ίδιος να είναι το παιδί υπό την επίβλεψή του.
Ενώπιον των ανακριτών βρίσκεται και η καταγγελία που υποβλήθηκε το 2018, από τον 25χρονο και την μητέρα του, για υποθέσεις οικογενειακής βίας που είχαν σημειωθεί το 2013 και το 2015. Συγκεκριμένα η σύζυγος και ο γιος είχαν καταγγείλει στην Αστυνομία ότι ο 64χρονος τους κτυπούσε, ενώ από την πλευρά του ο πατέρας κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε από τον 25χρονο γιο του.
 
Η υπόθεση κατέληξε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ωστόσο μετά από παρέμβαση των δικηγόρων των δύο πλευρών οι καταγγελίες αποσύρθηκαν.
 
 
Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λάρνακας, ανέφερε ότι φιλικό πρόσωπο του 64χρονου είχε καταγγείλει στην Αστυνομία την εξαφάνιση του, καθώς είχε περίπου δέκα μέρες να τον δει, ενώ μετά από εξετάσεις, εντόπισε το θύμα σε κατάστασης προχωρημένης σήψης.

«Εκεί ηγέρθησαν κάποιες υπόνοιες ότι ενδεχομένως να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και στην σκηνή κλήθηκαν τρεις ιατροδικαστές, οι οποίοι μαζί με την Αστυνομία προέβηκαν σε αυτοψία στη σκηνή και διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του προκλήθηκε από εγκληματική ενέργεια. Την ίδια νύχτα, έγιναν όλες οι διευθετήσεις και έγινε η νεκροτομή από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους, Νικόλα Χαραλάμπους και Ορθόδοξο Ορθοδόξου και διαπιστώθηκε πως έφερε πέντε τραύματα στην ραχιαία χώρα που προκλήθηκαν από νήσσον και τέμνον όργανο».
Ο κ. Ζαχαρίου ανέφερε πως αμέσως ανακρίθηκαν διάφορα πρόσωπα, από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, μεταξύ των οποίων και ο 25χρονος, ο οποίος παραδέχθηκε πως «στις 9 Αυγούστου είχε μεταβεί γύρω στις τέσσερις το πρωί, πεζός, στο υποστατικό που διέμενε ο πατέρας του, όπου τον σκότωσε με την χρήση μαχαιριού».
 
Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λάρνακας, ο ύποπτος συνεργάζεται με την Αστυνομία και επεξήγησε το λόγο που διέπραξε το έγκλημα, με τους ισχυρισμούς του να διερευνώνται.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία ο 39χρονος Κωνσταντίνος Αθανασίου
Νέα σύλληψη για την απόπειρα εμπρησμού στη Λάρνακα
Παράνομο κρίθηκε το διάταγμα κατακράτησης τεκμηρίων από οικία δεσμοφύλακα-Απορρίφθηκαν οι θέσεις της Εισαγγελίας με... παρατηρήσεις
Ελεύθεροι δύο από τους συλληφθέντες για τη συμπλοκή στη Λάρνακα, παραμένει υπό κράτηση ο τρίτος
Ποινικό αδίκημα η άσκοπη χρήση λάστιχου, αύξηση του ύψους των εξωδίκων-Ψηφίστηκε νόμος από τη Βουλή
Τοποθέτηση Σαββίδη για κατάθεση νομοσχεδίων διαχωρισμού εξουσιών-«Ο ρόλος μου περιορίζεται στην νομική πτυχή»
Επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από πολίτες για δήθεν χορηγία
Έπεσε ο πέλεκυς στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Δωρόθεου στα Λατσιά-«Επώδυνος θάνατος, υπέδειξαν αναλγησία»
Καταπέλτης το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής-Εισηγείται ποινικά αδικήματα για τρείς και πειθαρχικά σε πέντε
Περιπολία των Φοινικούδων από μέλη της αντιοχλαγωγικής ανακοίνωσε ο Πρόεδρος