Επαναφορά της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας ζητούν στο νοσοκομείο Πάφου

Υπό το φως της αύξησης των περιστατικών κορωνοϊού, έκκληση προς όλους τους αρμόδιους για να προχωρήσουν στην προετοιμασία του χώρου της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας, απευθύνει ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου και Επιστημονικός Διευθυντής για τον covid-19 δρ. Ιωσήφ Μουτήρης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δρ Μουτήρης ανέφερε πως σ’ ό,τι αφορά το ΓΝ Πάφου, η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας λειτούργησε με άριστη οργανωτική δομή, στη διάρκεια του πρώτου κύματος, μέχρι και τις 17 Μαΐου, στελεχωμένη από 10 νοσηλευτές, 4 εξασκούμενους γιατρούς και 4 ειδικούς γιατρούς.

Εξετάστηκαν δε, όπως είπε, την περίοδο εκείνη στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, πέραν των 170 περιστατικών. Μετά ωστόσο συνέχισε, την 17η Μαΐου υποχρεώθηκαν να παραδώσουν τον χώρο που στεγάζοταν η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας διότι ανήκε στο Τμήμα Ψυχικής Υγείας. 

Εξέφρασε την άποψη ότι είναι ζωτικής σημασίας να ετοιμαστούν ξανά οι αντίστοιχες Μονάδες Βραχείας Νοσηλείας και στα υπόλοιπα Γενικά Νοσοκομεία και να ετοιμαστεί κοινό πρωτόκολλο και κοινό λογισμικό.

Δειτε Επισης

Πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλά παραδίδεται η επέκταση του ΤΑΕΠ Λάρνακας-Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης
Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
ΟΣΑΚ: Στόχος και αποστολή το συμφέρον των Κυπρίων ασθενών
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
Εγκρίθηκε τροποποίηση για απαγόρευση πώλησης ακινήτων σε περιοχές μη ελεγχόμενες από την Κύπρο
Η Βουλή ψήφισε νόμο που κατοχυρώνει το επάγγελμα του διασώστη-Τι προβλέπει
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από Βουλή κατά του νομοσχεδίου για διαδηλώσεις
Αναβλήθηκε για τις 10 Ιουλίου η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις