Υποβαθμίζεται στην κατηγορία Β η Ελλάδα-Τεστ για όλους τους ταξιδιώτες

Μετά από αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες από ταξιδιώτες που επέστρεψαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι, μετά από αξιολόγηση, η Ελλάδα κατατάσσεται στην Κατηγορία Β με ισχύ από τις 6 Αυγούστου 2020.
 
Για σκοπούς διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και εποπτείας της επιδημιολογικής εικόνας, πέραν από τους αυξημένους ελέγχους που διενεργούνται σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνονται από σήμερα μέχρι και τις 6 Αυγούστου οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από αυτές τις χώρες ήρθαν εισαγόμενα κρούσματα το τελευταίο τριήμερο
 
Σημειώνεται πως οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους και οι νόμιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.
 
Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν Πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της Κατηγορίας Β.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφθασαν τα 75 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα-Άλλοι δύο θάνατοι
 
Τονίζεται, επιπλέον, ότι απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) εντός 24 ωρών πριν την αναχώρηση της πτήσης τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας και δύο οχημάτων στη Λάρνακα
Σπάνιο να μην μονιμοποιείται δικαστής μετά από διετή θητεία-Δικαιούται να προσφύγει στα εσωτερικά ένδικα μέσα η Βαρωσιώτου
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
Χάθηκαν από την Κυριακή τα ίχνη του 64χρονου Χριστάκη Χριστοδούλου (pic)
Εισηγείται άμεσα διαβουλεύσεις με οργανώσεις αναπήρων και Υφυπουργείο Πρόνοιας η Επ. Διοικήσεως
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 50.000 πολίτες στην Τουρκία-Μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκαν σπίτια
Και όμως ο Καπηλιώτης δικαίωσε την Ανδριάνα και όλους τους πολίτες, εκθέτοντας το Σώμα που υπηρετούσε
Σε πνιγμό εντός ύδατος φαίνεται να οφείλεται ο θάνατος 28χρονου στη Γεροσκήπου