Το lockdown ανέδειξε την αξία του εθελοντισμού-Τι αναφέρει ο Γιαννάκης Γιαννάκη

Το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ σε μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού που τιμάται τη 19η Αυγούστου αναφέρει ότι στην Κύπρο, η εθελοντική προσφορά ανέδειξε ακόμη μία φορά την αξία της, κατά την περίοδο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
 
Τηρώντας το Πρωτόκολλο Διαχείρισης Εθελοντών σε Περιόδους Κρίσης με σοβαρότητα και πειθαρχία, σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, οι εθελοντές ήταν οι ήρωες στα μετόπισθεν, που δημιούργησαν ένα δίκτυο στήριξης κι ανθρωπιάς, ενεργοποιήθηκαν και πρόσφεραν, όπου χρειαζόταν, αναφέρεται στο μήνυμα και επισημαίνεται ότι η προσπάθεια είχε αποτέλεσμα, η Κύπρος να αναδειχθεί ως Ευρωπαϊκή Καλή Πρακτική για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την εθελοντική προσφορά.
 
Υπενθυμίζεται ότι η 19η Αυγούστου συνιστά ημέρα μνήμης και τιμής για τους ανθρωπιστές που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν κατά την εκτέλεση της εργασίας τους και καθορίστηκε μετά τον βομβαρδισμό της έδρας του ΟΗΕ στη Βαγδάτη, στις 19 Αυγούστου 2003, που είχε αποτέλεσμα, να χάσουν τη ζωή τους 22 μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων.
 
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπισμού, το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού ευχαρίστησε εκ μέρους της Πολιτείας, τον κάθε εθελοντή και την κάθε εθελόντρια, οι οποίοι/ες με ανιδιοτέλεια συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στον τόπο μας και συγχαίρει ταυτόχρονα, όσους συμπολίτες μας προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και στηρίζουν συνανθρώπους μας σε κάθε άκρη της γης, χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις.

Δειτε Επισης

Εξελίξεις στο σκάνδαλο Αββακούμ-Διώκεται ποινικά για δύο υποθέσεις ο Μητροπολίτης Ταμασού
Τραυματίστηκε ένα άτομο μετά από βουτιά στις Θαλασσινές Σπηλιές Αγίας Νάπας-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Θύελλα αντιδράσεων για το επίμαχο βίντεο με αστυνομικούς-«Προέχει η προστασία οικογενειών και ανήλικων παιδιών»
Ξεγέλασαν 36χρονο και του απέσπασαν 147 χιλιάδες από το ηλεκτρονικό πορτοφόλι
Αερογέφυρα μέσω Κύπρου για την επιστροφή πολιτών του Ισραήλ που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό
Νέος προέδρος του ΣΕΛΚ ο Οδυσσέας Χριστοδούλου, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Ανδρέου-Τα μέλη του Δ.Σ.
Συνελήφθη 55χρονος στα κατεχόμενα επειδή πέρασε πριν 21 χρόνια στις ελεύθερες περιοχές παράνομα
Ψάχνουν τους ρόλους του ειδικού αστυφύλακα και των άλλων δύο για τον εμπρησμό οχήματος πατέρα ανακριτή του ΤΑΕ
Η ξεκάθαρη πρόθεση ΗΠΑ να εμπλακούν στον πόλεμο και οι ενδείξεις-«Είμαστε στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης»
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα για εμπρησμό οχήματος-Εγγεγραμμένος ως ειδικός αστυφύλακας ο ένας