Η Σουηδία κατέγραψε τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων εδώ και 150 χρόνια

Η Σουηδία, που ξεχώρισε μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών για την ήπια προσέγγισή της στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού, κατέγραψε τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων στο πρώτο εξάμηνο του 2020 εδώ και 150 χρόνια, έγινε σήμερα γνωστό από τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.
 
Η COVID-19 είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 4.500 ανθρώπους στην περίοδο έως τα τέλη Ιουνίου, ένας αριθμός που έχει αυξηθεί τώρα σε 5.800. Πρόκειται για ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού σε σύγκριση με άλλες σκανδιναβικές χώρες.
 
Συνολικά, 51.405 Σουηδοί πέθαναν το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, ένας υψηλότερος αριθμός σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χρόνια από το 1869 όταν πέθαναν 55.431 άνθρωποι, εν μέρει ως αποτέλεσμα της πείνας. Ο πληθυσμός της Σουηδίας ήταν περίπου 4,1 εκατομμύρια τότε, σε σύγκριση με τα 10,3 εκατομμύρια τώρα.
 
Η πανδημία COVID-19 σήμανε ότι οι θάνατοι ήταν 10% υψηλότεροι από τον μέσο όρο για το διάστημα των τελευταίων 5 ετών, επισημαίνει η Στατιστική Υπηρεσία. Τον Απρίλιο ο αριθμός των θανάτων ήταν σχεδόν 40% υψηλότερος από τον μέσο όρο λόγω της αύξησης των θανάτων που σχετίζονταν με τον νέο κορωνοϊό.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Μετακινούν στρατιωτικά μέσα και περιορίζουν την πρόσβαση στη μεγαλύτερη βάση τους στη Μ. Ανατολή οι ΗΠΑ
BINTEO: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά νοσοκομείο στην Μπερ Σεβά-Συγκλονιστικές εικόνες
Οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες μιας πιθανής εμπλοκής των ΗΠΑ σε πόλεμο με το Ιράν
Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν το Σαββατοκύριακο
WSJ: Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την τελική εντολή
LIVE: Νέα ομοβροντία ιρανικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ-Χτυπήθηκε νοσοκομείο στη Μπερ Σεβά
Έκτακτη συνεδρίαση ΣΑ για τον πόλεμο μετά από επιστολή του Ιράν-«Δεν μπορεί να παραμείνει παθητικός θεατής»
Οι ΗΠΑ ενδεχομένως ζητήσουν τη χρήση Bρετανικής Bάσης στην Κύπρο
Τι είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι Sejjil που εκτόξευσε το Ιράν στο Ισραήλ-Μπορούν να διασχίσουν 10.000 χιλιόμετρα σε λίγα λεπτά
Ο Τραμπ δεν αποκλείει να υπάρξει ακόμη και τώρα συμφωνία με Ιράν-«Δεν έχω λάβει απόφαση αν θα εμπλακώ»