Εξακόσια σαράντα δύο τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία, επτά νεκροί

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανήλθαν στα εξακόσια σαράντα δύο. Σε σχέση με χθες, σημειώνεται σημαντική αύξηση, με διακόσιες τριάντα εννέα επιπλέον μολύνσεις.

Παράλληλα, σήμερα έχασαν την ζωή τους επτά άνθρωποι, τρεις περισσότεροι από χθες. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και περισσότερα τεστ. Η μεγαλύτερη άνοδος των κρουσμάτων σημειώνεται στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και της Εμίλια Ρομάνια.

Οπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η διάδοση του ιού βρίσκεται τώρα στα ίδια επίπεδα του τελευταίου δεκαήμερου του Μαίου. Σε ότι αφορά, τέλος, το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο έχει προγραμματισθεί για τις δεκατέσσερις Σεπτεμβρίου, οι Ιταλοί επιστήμονες τονίζουν ότι είναι πιθανό να αποφασιστεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόσο για τους διδάσκοντες και το διοικητικό προσωπικό, όσο και για τους μαθητές.

Εξάλλου, η Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα 10 ημερών όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα από τη Βρετανία, την Αυστρία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία, αρχής γενομένης από τις 22 Αυγούστου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 σε αυτές τις χώρες. Παρόμοιοι περιορισμοί θα επιβληθούν επίσης και στους ταξιδιώτες από την Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο 14χρονος και 13χρονος μετά από τροχαίο στη Λάρνακα
Η εγκληματικότητα που βρίσκεται στα φόρτε της, οι μπερδεμένοι ρόλοι και η (μη) παρέμβαση στη δικαστική εξουσία
Η «διάγνωση» Γεωργιάδη για τον ΔΗΣΥ, το απόγειο της επιρροής και η πολιτική πρόταση ως απάντηση στις προκλήσεις
Τέλος στο πήγαινε-έλα του προσωπικού της Αρχής κατά της Διαφθοράς-Σε εξέλιξη η διερεύνηση οκτώ καταγγελιών
Ένα δείπνο, ένα γεύμα, μία διευρυμένη συνάντηση και δύο εκ διαμέτρου διαφορετικές ατζέντες στη Νέα Υόρκη
Έχασε την ουσία, λειτούργησε ως συνήγορος και προκάλεσε η Παπαγαπίου-«Όλοι που κρίνουν δεν είναι σεξιστές και φταίει ο Αγγελίδης»
Είχε τα μέσα, είχε την ευκαιρία, ψάχνουν το κίνητρο-Έρευνες εάν υπήρχε συμβόλαιο θανάτου πίσω από την απόπειρα στην Πύλα
Wall Street Journal: Πρόβες πολέμου στον Ειρηνικό, ΗΠΑ και Κίνα ακονίζουν τα ξίφη τους
Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών-Θα γίνει επανέλεγχος
«Όχι» Ιράν σε διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ αν ζητηθεί διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου