Κατέριψε τουρκικό ελικόπτερο στο ιρακινό Κουρδιστάν το ΡΚΚ

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε ένα τουρκικό ελικόπτερο στο ιρακινό Κουρδιστάν, ως αντίποινα για τον θάνατο ενός εκ των διοικητών του μαζί με δύο Ιρακινούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους.
 
Ο Δήμαρχος του Κάνι Μάσι, της κοινότητας όπου κατέπεσε το ελικόπτερο κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, επιβεβαίωσε τη συντριβή ενός τουρκικού αεροσκάφους στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
"Οι δυνάμεις μας διεξήγαγαν μια επιχείρηση εναντίον ελικοπτέρων Sikorsky (...) και κατέρριψαν ένα από τα τουρκικά αεροσκάφη", σημειώνουν σε ένα δελτίο Τύπου οι Δυνάμεις Λαϊκής Αμυνας, η ένοπλη πτέρυγα του PKK. 
 
"Δέκα λεπτά μετά τη συντριβή του πρώτου ελικοπτέρου, ένα άλλο επλήγη και αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία", προστίθεται στο κείμενο.
 
Ο Σερμπέστ Ακράουι, ο δήμαρχος του Κάνι Μάσι, διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον δεύτερο στόχο ούτε την έκταση των ζημιών, καθώς η πρόσβαση στην εμπόλεμη ζώνη είναι περιορισμένη.
 
"Η επιχείρηση αυτή διεξήχθη στη μνήμη του μάρτυρα Ακίντ Καρζάν και δύο Ιρακινών αστυνομικών που σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή του τουρκικού στρατού κατοχής", διευκρινίζει το δελτίο Τύπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενθουσιώδης πιστός πέταξε στον Πάπα Λέοντα κασκόλ της Ρόμα και τον βρήκε στο κεφάλι
Ο Τραμπ απειλεί να βομβαρδίσει ξανά το Ιράν, εάν συνεχίσει το πυρηνικό πρόγραμμά του
Στους 115.857 οι Ρώσοι στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας
Τρεις νεκροί από πτώση μικρού αεροσκάφους κοντά στη Γαλλία
Οικονομικά ζόρια για τον Πούτιν-Μειώνει τις αμυντικές δαπάνες λόγω δημοσιονομικών πιέσεων
Νίκη Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο-Τα ομοσπονδιακά δικαστήρια δεν θα μπλοκάρουν τις προεδρικές αποφάσεις
Έγκλημα συγκλονίζει την Τουρκία-Σκότωσε την πρώην αρραβωνιαστικιά του που είχε μείνει έγκυος από βιασμό
ΒΙΝΤΕΟ: Ελέφαντας σε αμόκ έπεσε πάνω στο πλήθος σε φεστιβάλ στην Ινδία
ΒΙΝΤΕΟ: Το Πεντάγωνο έδειξε πώς λειτουργούν οι βόμβες που έριξαν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ στη Γαλλία-Πάνω από 2,5 εκατ. ανακλήσεις