Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι συγκεντρώνει στρατό στα σύνορα της χώρας του

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές του να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της χώρας, κατηγορώντας το ΝΑΤΟ ότι συγκεντρώνει δυνάμεις στα δυτικά σύνορά της.
 
«Αγαπητοί φίλοι, σας κάλεσα εδώ όχι για να υπερασπιστείτε εμένα αλλά επειδή, για πρώτη φορά μετά από ένα τέταρτο του αιώνα, μπορείτε να υπερασπιστείτε τη χώρα, την ανεξαρτησία της και τις οικογένειές σας», είπε ο 65χρονος Λουκασένκο μιλώντας στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Μινσκ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να στηρίξει στρατιωτικά τη Λευκορωσία, εφόσον χρειαστεί
 
«Η ηγεσία του ΝΑΤΟ μας ζητά να διεξάγουμε νέες εκλογές. Αν υποκύψουμε στις επιθυμίες τους, θα πεθάνουμε ως κράτος», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι νατοϊκά άρματα και αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί σε απόσταση 15 λεπτών από τα σύνορα. Είπε επίσης ότι οι γειτονικές χώρες, όπως η Λιθουανία, η Λετονία, η Πολωνία και η Ουκρανία «μας διατάζουν να κάνουμε νέες εκλογές».
 
Περιστοιχιζόμενος από τους σωματοφύλακές του και έχοντας δίπλα του τον γιο του, Νικολάι, ο οποίος συχνά παρουσιάζεται ως πιθανός διάδοχός του, ο Λουκασένκο κατήγγειλε ότι κάποιοι θέλουν να επιβάλουν στη χώρα του «μια κυβέρνηση από το εξωτερικό». «Δεν έχουμε φίλους, όλοι θέλουν να μας γονατίσουν. Η Λευκορωσία δεν θα διαιρεθεί όπως το 1939. Δεν θα ξεχάσουμε», συνέχισε.
 
Ο Λουκασένκο είπε επίσης ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις «αν αυτό θέλει ο λαός» και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τα βίαια επεισόδια στις διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας. Στη συνέχεια, αποχώρησε, υπό τα χειροκροτήματα του πλήθους.
 
Από την περασμένη Κυριακή, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αμφισβητούν την επανεκλογή του Λουκασένκο στην προεδρία, καταγγέλλοντας μαζική νοθεία.
 
Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ενθουσιώδης πιστός πέταξε στον Πάπα Λέοντα κασκόλ της Ρόμα και τον βρήκε στο κεφάλι
Ο Τραμπ απειλεί να βομβαρδίσει ξανά το Ιράν, εάν συνεχίσει το πυρηνικό πρόγραμμά του
Στους 115.857 οι Ρώσοι στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας
Τρεις νεκροί από πτώση μικρού αεροσκάφους κοντά στη Γαλλία
Οικονομικά ζόρια για τον Πούτιν-Μειώνει τις αμυντικές δαπάνες λόγω δημοσιονομικών πιέσεων
Χάθηκαν τα ίχνη 57χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Νίκη Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο-Τα ομοσπονδιακά δικαστήρια δεν θα μπλοκάρουν τις προεδρικές αποφάσεις
Ξεκίνησε η συζήτηση για δημοσίευση των σημείων που τοποθετούν κάμερες-Στόχος η μείωση της καχυποψίας
Έγκλημα συγκλονίζει την Τουρκία-Σκότωσε την πρώην αρραβωνιαστικιά του που είχε μείνει έγκυος από βιασμό
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη ο Χριστοδουλίδης-Προετοιμασία πριν την διευρυμένη