Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν ιρανικό πετρέλαιο από 4 τάνκερ με προορισμό τη Βενεζουέλα

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σήμερα ότι κατάσχεσαν το φορτίο από 4 τάνκερ που μετέφεραν ιρανικό πετρέλαιο με προορισμό τη Βενεζουέλα για λογαριασμό των Φρουρών της Επανάστασης, τους οποίους η Ουάσιγκτον θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου κατασχέθηκαν, ποσότητα που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη κατάσχεση από τις ΗΠΑ ιρανικού πετρελαίου, διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε ένα δελτίο τύπου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Το υπουργείο ανέφερε ότι κατέθεσε τη 2α Ιουλίου ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Ουάσιγκτον αγωγή και εντολή κατάσχεσης για τα φορτία των πετρελαιοφόρων Bella, Bering, Pandi και Luna, με προορισμό τη Βενεζουέλα.

"Η κυβέρνηση ανακοινώνει σήμερα ότι πραγματοποίησε αυτήν την κατάσχεση με επιτυχία και κατέσχεσε περίπου 1,12 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου", σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

"Με τη βοήθεια ξένων εταίρων, το κατασχεμένο φορτίο βρίσκεται τώρα στα χέρια των ΗΠΑ". Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής του Ιράν στη Βενεζουέλα Χότζατ Σολτανί έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ότι οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσχεση των ιρανικών τάνκερ συνιστούν "ένα ακόμη ψέμα και έναν ψυχολογικό πόλεμο" εκ μέρους των ΗΠΑ.

"Τα πλοία δεν είναι ιρανικά και ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε η σημαία έχουν οποιαδήποτε σχέση με το Ιράν", ανέφερε ο Σολτανί. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Πώς επιλέγει ένας Πάπας το όνομά του-Ποια είναι τα «ανεπιθύμητα»
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Νέοι βομβαρδισμοί από την Ινδία στο Κασμίρ-Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Σε εξέλιξη η νέα ψηφοφορία για την εκλογή του Πάπα-Live εικόνα από το Βατικανό
Η ΕΕ ετοιμάζει αντίμετρα 95 δισ. αν ο Τραμπ δεν κάνει συμφωνία για τους δασμούς
Η πολυετής σύγκρουση Ινδίας με Πακιστάν για το Κασμίρ-Οι σύμμαχοι της κάθε πλευράς και οι ισορροπίες