Φωνάζει για το μπλόκο σε τουρίστες στα οδοφράγματα ο Ακιντζί

Η "καταπάτηση του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής με την παρεμπόδιση διέλευσης υπηκόων της ΕΕ από τα οδοφράγματα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή", δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, συζητώντας το θέμα με αντιπροσωπεία του συνδέσμου Τ/κ τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων (KITSAB).
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο πρόεδρος του συνδέσμου, Ορχάν Τολούν έθεσε το θέμα στον κ. Ακιντζί λέγοντας ότι η ε/κ πλευρά "συνεχίζει να θέτει εμπόδια" στις διελεύσεις πολιτών χωρών μελών της ΕΕ που φτάνουν στα αεροδρόμιο της «νότιας» Κύπρου και θέλουν να περάσουν στα κατεχόμενα.
 
Ο κ. Ακιντζί, προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση της «προεδρίας», ανέφερε στην αντιπροσωπεία των πρακτόρων ότι θα συνεχίσει να θέτει αυτό το ζήτημα τόσο στην ΕΕ, όσο και στα ΗΕ, ενώ αρμόδιοι της «προεδρίας» - όπως αναφέρεται – το συζητούν με την ε/κ ηγεσία και προσπαθούν να βρουν λύσεις.
 
Επιπλέον, ανέφερε ο κ. Ακιντζί, συνεχίζουν τις ενέργειες για να μπορέσει να ανοίξει και το οδόφραγμα της οδού Λήδρας που είναι κλειστό εδώ και πολύ καιρό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπ. Παιδείας: Φάρος πορείας το παράδειγμα των αγωνιστών του 1955-59
Η απόφαση ΕΔΑΔ για περιουσίες στο επίκεντρο συζήτησης στη «βουλή»
Προετοιμάζεται για ρεκόρ αναχωρήσεων μεταναστών η Κύπρος-Ξεπέρασαν τις πέντε χιλιάδες σε πέντε μήνες
Ό,τι θέλει λέει ο Ουστέλ-Ισχυρίζεται ότι το 1975 έγινε και ανταλλαγή περιουσιών
Στεφάνου: Στην πρώτη γραμμή του αγώνα το ΑΚΕΛ για να αντικόψει τον φασισμό
Κάνουν ασκήσεις σε καταφύγια στα κατεχόμενα και φωνάζουν για τη διπλωματική μας παρουσία
Υπερηφάνεια δήλωσε ο Πρόεδρος για την ταυτόχρονη παρουσία Μόντι και Γερμανού ΥΠΕΞ
Την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Γερμανίας και Κύπρου-«Η ευρωπαϊκή φωνή πρέπει να ακούγεται»
Κατηγόρησε τον Πρόεδρο για «εμπλοκή της Κύπρου στη ζώνη απειλής» για πολιτικό κέρδος ο Τατάρ
Τη Λευκωσία από ψηλά και τη γραμμή αντιπαράταξης είδε ο Μόντι-Επισκέφθηκε το δημαρχείο της πόλης