Οι ακαταλαβίστικες σπόντες του Ερντογάν και η σκληρή απάντηση της Αθήνας

Σκληρή απάντηση στους ισχυρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί «απάντησης που έδωσαν οι Τούρκοι» για το Oruc Reis, έδωσε ο το υπουργείο Εξωτερικών.

«Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή», τονίζει το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

Τι είχε πει ο Ερντογάν
Η σκληρή απάντηση της Αθήνας έρχεται μετά τους παραληρηματικούς ισχυρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και πήρανε την πρώτη απάντηση», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, σε μήνυμά του για τα 19α γενέθλια του AKP. Οι δηλώσεις αυτές γίνονται λίγη ώρα μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Ερντογάν με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Και δεύτερο μήνυμα στα ελληνικά
Στο μεταξύ Τούρκος πρόεδρος για δεύτερη φορά έκανε ανάρτηση στα ελληνικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στην οποία ανέφερε ότι «ο δρόμος προς λύση στην ανατολική Μεσόγειο είναι ο διάλογος και η διαπραγμάτευση».

Η ανάρτηση του Ερντογάν συνοδεύτηκε και από ένα βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους από τη σημερινή του ομιλία στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος AKP όπου επανέλαβε τις νομικά έωλες τουρκικές απόψεις για το Καστελόριζο αλλά και τις προκλητικές του αναφορές για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία Ερντογάν
 

 

Δειτε Επισης

Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή για τα 20χρονα ένταξης
Αναμένει να ακούσει από την Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της ο Πρόεδρος
Παραλαβή εκλογικών βιβλιαρίων από τους νέους εκλογείς μέχρι 6 Ιουνίου
Σε ειδικούς εκλογικούς θαλάμους θα ψηφίσουν τα άτομα σε τροχοκάθισμα στις διπλές εκλογές
Στην Κύπρο μέχρι τις 14 Μαΐου η Ολγκίν για σειρά επαφών
Με όνομα βαρύ σαν ιστορία-Τα παιδιά των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας που μπήκαν στην πολιτική
Στην Κύπρο η Κυριακίδου, προσφωνεί τη Βουλή σε σύνοδο για τα 20χρονα ένταξης
Στα ΗΑΕ για τουριστική έκθεση και επενδυτικό συνέδριο ο Υφυπουργός Τουρισμού
Αμετακίνητος ο Τατάρ-Θα επαναλάβει το αφήγημα περί δύο κρατών στην Ολγκίν
Έκανε στάση στην Άγκυρα, είδε Φιντάν πριν την κάθοδό της στην Κύπρο η Ολγκίν