Ο Λίβανος χρειάζεται μεγάλες μεταρρυθμίσεις, είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ από τη Βηρυτό

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε σήμερα ότι ο Λίβανος χρειάζεται μια κυβέρνηση που να είναι σε θέση να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να προβεί σε μεταρρυθμίσεις.

Ο Χάικο Μας επισκέφθηκε την περιοχή της έκρηξης στη Βηρυτό, η οποία οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 171 άτομα, ενώ άφησε πίσω της περίπου 6,000 τραυματίες και προκάλεσε τεράστιες ζημιές, επιδεινώνοντας την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση στη χώρα.

"Είναι αδύνατο να συνεχιστούν τα πράγματα όπως πριν", δήλωσε ο κ. Μας και πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμη να επενδύσει, αλλά χρειάζεται εξασφαλίσεις για αυτές τις επενδύσεις.

"Είναι σημαντικό να έχουμε μια κυβέρνηση που να καταπολεμά τη διαφθορά. Πολλοί στην Ευρώπη έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για αυτήν τη χώρα. Θέλουν να γνωρίζουν ότι υπάρχουν οικονομικές μεταρρυθμίσεις και χρηστή διοίκηση.  Όποιος αναλάβει στον Λίβανο έχει πολλά να κάνει", είπε. 

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ παρέδωσε μια επιταγή 1 εκατ.  ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου, μέρος των 20 εκατομμυρίων ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια από τη Γερμανία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Άναψε πράσινο φως η Ολομέλεια για την μεταβίβαση και εγγραφή οχημάτων υπό ανάκλήση
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Νέοι βομβαρδισμοί από την Ινδία στο Κασμίρ-Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Πράσινο Βουλής για επέκταση στους 12 μήνες του δικαιώματος διακοπής εργασίας από μητέρες
Μαρτυρία κάρφωσε 47χρονο σχετικά με την πυρκαγιά σε αποθήκη στο Ζακάκι
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα