Λουκέτο σε μίνι μάρκετ μετά από κρούσματα απειθαρχίας

Την προσωρινή αναστολή των εργασιών μίνι μάρκετ στη Λάρνακα, διέταξε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, μετά από σχετικό αίτημα της Αστυνομίας.
 
Η αίτηση της Αστυνομίας, για αναστολή των εργασιών του συγκεκριμένου υποστατικού, κατατέθηκε στο Δικαστήριο, μετά από σειρά παραβάσεων του συγκεκριμένου υποστατικού, σε σχέση με τις πρόνοιες του περί Λοιμοκαθάρσης Νόμου.
 
Συγκεκριμένα, σε τρεις ελέγχους που διενεργήθηκαν στο υποστατικό, από τις 23 Ιουλίου, μέχρι και τις 8 Αυγούστου, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε ισάριθμές καταγγελίες, για αδικήματα όπως η μη χρήση μάσκας από τον υπεύθυνο του υποστατικού, η απουσία σημάνσεων τήρησης απόστασης και η μη τήρηση αποστάσεων εντός του υποστατικού. Από περαιτέρω έλεγχο, που διενεργήθηκε στο υποστατικό από επιθεωρητή του Υγειονομείου, διαπιστώθηκε επίσης σωρεία παραβάσεων των σχετικών διαταγμάτων.
 
Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, ο ιδιοκτήτης του υποστατικού, έχει δικαίωμα παρουσίας στο Δικαστήριο, για άσκηση έφεσης σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος του, στις 17 Αυγούστου 2020.
 
Την ίδια στιγμή η Αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους της για εφαρμογή των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, για αναχαίτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Κατά τη χθεσινή μέρα και σήμερα τα ξημερώματα, τα μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν συνολικά 917 ελέγχους σε όλες τις επαρχίες. Κατά τους ελέγχους αυτούς, καταγγέλθηκαν συνολικά 31 πολίτες και 9 υποστατικά, με τις πλείστες των καταγγελιών να αφορούν τη μη χρήση μάσκας.

Δειτε Επισης

Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό