Σε τροχιά ανάπτυξης ο Δήμος Πέγειας, δηλώνει ο Δήμαρχος

Σε τροχιά ανάπτυξης συνεχίζεται να βρίσκεται ο Δήμος Πέγειας, με στόχο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας Μαρίνο Λάμπρου, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών και τη μετατροπή του Δήμου σε κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου ανέφερε πως στα έργα της επόμενης περιόδου περιλαμβάνεται το μεγάλο έργο της Μιχαλάκη Κυπριανού, της λεωφόρου που ενώνει τον πυρήνα της Πέγειας με την τουριστική περιοχή του Κόλπου των Κοραλίων. Το κόστος του έργου ξεπερνά τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ και το μεγαλύτερο τμήμα του είναι πολεοδομικό με την μεγαλύτερη συνεισφορά να καλύπτεται από το κράτος. 

Πρόσθεσε πως σε  λίγες ημέρες θα προκηρυχθούν οι προσφορές για ασφαλτοστρώσεις ενός εκατομμυρίου ευρώ, προσθέτοντας πως το έργο των ασφαλτοστρώσεων θα συμβάλει τα μέγιστα στην ποιότητα ζωής των δημοτών και στην εξυπηρέτηση τους. 

Επιπρόσθετα, σημείωσε, έχει εκδοθεί η σχετική άδεια για την κατασκευή του πρώτου τμήματος του παραλιακού πεζόδρομου και αναμένεται η προκήρυξη του έργου να γίνει εντός του Αυγούστου.

Ο παραλιακός πεζόδρομος του Δήμου Πέγειας  θα καλύψει την εκτεταμένη του ακτογραμμή από τα όρια με την Κισσόνεργα, στην παραλία των Ποτίμων, μέχρι το αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Γεωργίου Πέγειας.
 

Δειτε Επισης

Ακυρώθηκε το 2024 ο διαγωνισμός για το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης-Όσα εξηγεί ο Ιωάννου για την Πολιτική Άμυνα
Κάηκαν 4.353 τεμάχια από τις πυρκαγιές-Μέχρι το τέλος της ερχόμενης βδομάδας οι πρώτες αποζημιώσεις από ΚΟΑΓ
ΒΙΝΤΕΟ: Ορκίστηκαν πίστη εις την πατρίδα οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες
Χρονοβόρα η διαδικασία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές
Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου για τους πληγέντες-«Επαρκείς οι ποσότητες υλικής βοήθειας»
Αυξήθηκαν τα έσοδα του κράτους από το Τμήμα Φορολογίας, συσσωρεύτηκαν οι καθυστερημένες οφειλές
Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος-Πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη
Έκκληση κοινοτάρχη Αρμίνου προς την Κυβέρνηση για παροχή πυροσβεστικού οχήματος
Επιστρέφει στην κανονικότητα η ύδρευση στις πυρόπληκτες περιοχές-Επί ποδός ΕΟΑ και ΤΑΥ
Διάφοροι φορείς με το δικό τους τρόπο συνεισφέρουν στο δράμα των πληγέντων από την φονική πυρκαγιά