Στο Μακάρειο 13χρονο παιδί, σε αυτοπεριορισμό 50 άτομα λόγω του κρούσματος που έσπασε την καραντίνα
19:41 - 01 Αυγούστου 2020

Παρά τις καθημερινές επισημάνσεις των αρμοδίων πως σε καμία περίπτωση τα ύποπτα κρούσματα ή οι ασθενείς δεν πρέπει να σπάνε την καραντίνα, εντούτοις κάποιοι φαίνεται να μην καταλαβαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης και πως βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο, με αποτέλεσμα να ενεργούν λες και δεν υπάρχει ιός στην κοινότητα, παραβιάζοντας τα μέτρα και θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Λεμεσό, όπου καταγράφονται και οι περισσότερες εγχώριες λοιμώξεις, ωστόσο και η περίπτωση της Λάρνακας φαίνεται να έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές, αφού από ένα περιστατικό και μόνο, υπήρξε διασπορά του ιού. Και αυτό, λόγω του ότι η γυναίκα που διαγνώστηκε θετική, έκανε… τουρισμό, σπάζοντας στην καραντίνα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακόμη πέντε κρούσματα, μεγαλώνει η αλυσίδα στη Λάρνακα-Άλλος ένας έσπασε την καραντίνα
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, η γυναίκα που έφθασε από τις ΗΠΑ, μετέδωσε τον ιό σε άλλα οκτώ άτομα, εννέα στο σύνολο, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, αφού είχε σπάσει την καραντίνα και επισκέφθηκε το Τρόοδος και την Πάφο, ενώ μετέβηκε σε διάφορα εστιατόρια και καφετέριες.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, δεν έφταναν οι επισκέψεις σε διάφορους χώρους, η εν λόγω γυναίκα διοργάνωσε πάρτι της κόρης της, στο οποίο συμμετείχαν αρκετοί μαθητές από σχολείο, με αποτέλεσμα ο ιός να μεταδοθεί και σε παιδιά που παρευρέθηκαν στο πάρτι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα 13χρονο παιδί νοσηλεύεται στο Μακάρειο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσπασε την καραντίνα, έβλεπε συγγενείς και πήγαινε σε καφετέριες-Μετέδωσε τον ιό σε παιδιά
Η περίπτωση της Λάρνακας ανησυχεί εξίσου τους αρμοδίους, αφού εκτιμάται πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί, λόγω της ανευθυνότητας και της ασυνειδησίας που επέδειξε η γυναίκα που έφθασε από τις ΗΠΑ, η οποία επισκέφθηκε και διάφορους φίλους και συγγενείς. Μάλιστα, άντρας από το cluster που δημιούργησε, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αναφοράς.
Ήδη περίπου 50 άτομα βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό και υποβλήθηκαν σε τεστ, ενώ το όλο θέμα απασχολεί τις τοπικές Αρχές, που δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους. Άλλωστε, το παράδειγμα της Αραδίππου δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: